« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
UZDRAVLJE!

U Njemačkoj ponovo raste proizvodnja piva

Ukupna količina piva proizvedenog u Njemačkoj u prvoj polovici godine porasla je po prvi put u posljednje četiri godine i to za jedan posto, na 4.946 milijardi litara

Fotografija vijesti
Više o

pivo

,

Nijemci pivo

,

proizvodnja piva

,

njemačko pivo

Čini se kako će višegodišnji pad proizvodnje najomiljenijeg njemačkog pića ove godine napokon stati te će Njemačka prvi put nakon gotovo 5 godina imati rast u proizvodnji piva, piše Hina. Tomu su svakako pomogli toplo vrijeme te rast izvoza u prvih 6 mjeseci.

Ukupna količina piva proizvedenog u Njemačkoj u prvoj polovici godine porasla je po prvi put u posljednje četiri godine i to za jedan posto, na 4.946 milijardi litara, pokazuju vladini podaci objavljeni u četvrtak.

"To definitivno možemo zahvaliti temperaturi", rekao je Juergen Hammer iz Državnog zavoda za statistiku misleći na neuobičajeno topli travanj i svibanj zbog čega je porasla potražnja za pivom.

Količina piva proizvedena za domaću potrošnju u prvih šest mjeseci porasla je po prvi puta od ljeta 2006. kada je Njemačka bila domaćinom Svjetskog nogometnog prvenstva, za 0,2 posto.

Iako prosječni punoljetni Nijemac popije godišnje 120 litara piva, što odgovara čaši dnevno, potrošnja piva je posljednjih godina pala jer se sve više Nijemaca okreće vinu i ostalim napicima.

Čini se, pak, da stranci sve više uživaju u njemačkom pivu čiji su sastojci pod strogom vladinom regulativom još od 16. stoljeća.

Većina njemačkih pivovara su razmjerno male, privatne tvrtke, iako jednu od najprepoznatljivijih njemačkih robnih marki, pivo Beck's, posjeduje najveća svjetska pivovara, belgijski Anheuser-Busch InBev.

28.07.2011. 18:42:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    trole
    28.05.2012. 18:01
    zašto ne napraviti plastični poklopac na limenki piva ,prvo je ekološki te poslije otvarnja limenke zatvaranjem pivo ne hlapi i ne mogu ući ose ili muhe.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh