« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JEMEN

U neredima poginulo 9 osoba

Devet osoba, među kojima su četvorica policajaca i plemenski vođa, ubijeno je od subote u sukobima na jugu Jemena, gdje je stanje i dalje napeto

Jemen
Jemen (Getty Images)
Više o

Jemen

,

aktivisti

,

policajci

,

sukobi

,

poginuli

Devet osoba, među kojima su četvorica policajaca i dvojica aktivista koji se bore za odcjepljenje juga zemlje, izgubilo je život u žestokim sukobima u subotu u Hailaynu, u pokrajini Laheju, uporištu južnjačkog separatističkog pokreta, rekli su medicinski izvori i mjesna vlast.

U prvom izvješću objavljenom u subotu govorilo se o troje mrtvih, među kojima su bila dvojica policajaca i jedan aktivist.

Sukobi su izbili već u zoru, u Habilaynu, dok su sigurnosne snage postavljale kontrolnu točku u okolici toga mjesta, izjavili su svjedoci i izvori u mjesnoj vlasti.

Stanje u Habilaynu i danas je napeto, a vladine snage morale su povući pojačanja koja su onamo bile poslale, rekli su stanovnici u telefonskom razgovoru s agencijom France Presse.

Južni Jemen koji je do 1990. bio država za sebe, poprište je sukoba koji predvodi pokret za odcjepljenje juga, koalicija u kojoj neke skupine pozivaju na federalizam, a druge na odcjepljenje.(hina/metro-portal)

05.09.2010. 16:30:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh