« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
DAN POKOPA

U nedjelju, 18. travnja Dan žalosti zbog pogibije poljskog predsjednika

Neće se moći održavati zabavne priredbe, a sve radijske i televizijske postaje trebaju svoje programe prilagoditi obilježavanju Dana žalosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Lech Kaczynski

,

dan žalosti

,

poginuo Kaczynski

,

Dan žalosti 18. travnja

Nedjelja, 18. travnja, u Hrvatskoj će biti Dan žalosti u povodu pogibije poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i ostalih putnika poginulih u zrakoplovnoj nesreći u ruskom Smolensku, odlučila je danas hrvatska Vlada.

Danom žalosti proglašen je dan pokopa tragično preminulog poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog.

U znak suosjećanja s poljskim državnim vodstvom, građanima i građankama Poljske zbog neopisive tragedije i pogibije poljskog predsjednika i civilnih i vojnih dužnosnika u zrakoplovnoj nesreći u ruskom Smolensku, Hrvatska će proglasiti Dan žalosti, istaknuto je na današnjoj sjednici Vlade.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pritom je još jednom u ime Vlade izrazila duboku i iskrenu sućut obitelji poginulog predsjednika, obiteljima svih drugih poginulih civilnih i vojnih dužnosnika.

Dan žalost u Hrvatskoj se označava obveznim isticanjem državne zastave na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne i lokalne vlasti.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe, a sve radijske i televizijske postaje trebaju svoje programe prilagoditi obilježavanju Dana žalosti. (hina/metro-portal)

16.04.2010. 14:23:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh