« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
149 mrtvih

U Meksiku zatvorene sve škole

Gradovi opustjeli, ljudi izlaze samo ako moraju

(MWN)
Više o

svinjska gripa

Meksiko je u ponedjeljak odlučio zatvoriti škole u čitavoj zemlji kako bi pokušao zaustaviti širenje svinjske gripe koja je već odnijela 149 života.

Vlada je odlučila obustaviti sve "školske djelatnosti" diljem zemlje, odmah pošto je objavljeno izvješće o 149 umrlih od svinjske gripe. Po odluci ministarstva zdravstva sve škole će biti zatvorene do 6. svibnja.

Meksička prijestolnica bila je gotovo pusta tijekom vikenda, a muzeji, kazališta, zabavni parkovi i zoološki vrtovi bili su zatvoreni za posjetitelje, kao i barovi i diskoteke. Dvije nogometne utakmice igrale su se u nedjelju u Mexico Cityju bez posjetitelja.

Meksička vlada tvrdi da raspolaže zalihama lijekova koji su učinkoviti protiv virusa svinjske gripe. Od GlaxoSmithKlinea (GSK) dobila je još 100.000 kutija lijeka, kako je u ponedjeljak priopćila ta farmaceutska tvrtka.

Gradonačelnik Mexico Cityja Marcelo Ebrard izjavio je da će u ponedjeljak "u svim poduzećima stupiti na snagu najviši stupanj pripravnosti".

I meksička burza osjetila je posljedice gripe: u ponedjeljak je radni dan počela s padom od 4,81 posto, a vrijednost pesa prema dolaru pala je u ponedjeljak s 13,40 na 13,90.

27.04.2009. 21:29:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh