« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
po dickensu

U Londonu premijera Disneyeve "A Christmas Carol"

Film koji će se u hrvatskim kinima početi prikazivati pod imenom Božićna priča, večeras premijerno u Londonu

(imdb.com)
Svjetska premijera igrano-animiranog Disneyeva filma "A Christmas Carol", koji je u režiji Roberta Zemeckisa snimljen prema književnom klasiku Charlesa Dickensa , bit će sutra u Londonu, a u hrvatska kina stiže 26. studenoga.

Za svjetsku premijeru filmske priče o starom škrcu koji se suočava s duhovima Božića organizatori su odabrali London, a na svečanu premijeru začinjenu Disneyevom čarolijom, doći će glavni glumci Jim Carrey, Colin Firth, Robin Wright Penn, Bob Hoskins te redatelj, dobitnik Oscara Robert Zemeckis, izvijestio je hrvatski distributer Continental film.

Predsjednik "Walt Disney Studiosa" Dick Cook najavljuje premijeru s rekordnim brojem posjetitelja koja će, "u Dickensovu duhu, spojiti razne blagdanske tradicije i proslaviti pisca koji je 1843. svojom knjigom 'Božićna priča' promijenio poimanje tog blagdana".

Nakon što se London sutra navečer obasja lampicama, svečana premijera "Božićne priče" (Disney's Christmas Carol) održat će se na trgu Leicester, a film će se istodobno prikazivati u tri kina, što će biti najveća 3D premijera dosad. Sav prihod od ulaznica bit će doniran za pomoć Great Ormond Street Hospital Children's Charity, dječjoj bolnici koju je osnovao Dickens.

02.11.2009. 17:06:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh