« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
PAPANDOPULO

U Lisinskom proglašeni najbolji mladi glazbenici u Hrvatskoj

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć je završeno 7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Proglašeni najbolji mladi glazbenici
Proglašeni najbolji mladi glazbenici (Unison)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

mladi glazbenici

,

natjecanje Papandopulo

Ove godine mladi hrvatski glazbenici natjecali su se u kategorijama: gitara, kontrabas i violončelo. Prvonagrađeni glazbenici 7. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo su: violončelistica Tonka Javorović i kontrabasist Igor Šajatović. U kategoriji gitare prva nagrada nije dodijeljena.

Natjecanje se održalo u tri izlučna kruga, a najbolji natjecatelji uz novčane nagrade dobili su i posebne nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog  skladatelja. 

Zahvaljujući partnerima, laureati Natjecanja dobili su mogućnost nastupiti u nadolazećim sezonama Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Hrvatskog komornog orkestra, održati nastup u ciklusu Mladi za mlade HGM-a te nastup na Vukovarskom komornom festivalu 2019. i nastup na festivalu Dani Milka Kelemena. Ljubaznošću tvrtke Accord Case iz Pule prvonagrađeni su dobili i posebne nagrade, kutije za instrumente. Kao i ranijih godina, mladim glazbenicima je osigurano studijsko snimanje za Hrvatsku radioteleviziju, dok su svi prvoplasirani osvojili i solistički nastup.

Natjecanje Papandopulo je od ove godine član europske mreže Europen Music  Competition for Youth, zahvaljujući čemu će jedan prvonagrađeni glazbenik dobiti mogućnost kreiranja profesionalnog profila te predstavljanja međunarodnim institucijama putem mreže EMCY.

Prvonagrađeni glazbenici Tonka Javorović i Igor Šajatović nastupit će na Svečanom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a, koji će se održati 25. listopada 2018. godine u Velikoj dvorani Doma HV Zvonimir.

Odlukom žirija na koncertu će nastupiti i drugonagrađeni u kategoriji gitara, Luka Vidović.

04.10.2018. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh