« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
zalutao

U Kaštelima pregažen vuk, u Zadru nađen mrtav dupin

Vukova u Hrvatskoj ima tek oko 150 i zaštićena su vrsta

Fotografija vijesti
Više o

Kaštel Štafilić

,

vukovi

Jutros poslije tri sata vozač osobnog automobila pregazio je na jadranskoj magistrali (D8) u Kaštel Štafiliću vuka, a kako se doznaje od ravnatelja splitske Veterinarske stanice Perina Radovana, strvinu su preuzeli veterinari kako bi utvrdili je li vuk bio bijesan.

Policija je potvrdila da vozač osobnog automobila nije ozlijeđen iako je automobil koji je udario vuka dok je prelazio cestu znatno oštetećen. S vozačem je obavljen razgovor kako bi se utvrdile pojedinosti toga nesvakidašnjeg događaja.

Kako je rekao Perino Radovan, vuk se uplašio automobila koji su prolazili magistralom, a nesreća se dogodila na otvorenom prostoru prema Kozjaku pa se može pretpostaviti da je blizina planine bila glavni krivac za njegovo "spuštanje" među ljude.

Stanovnici nisu u strahu i to doživljavaju kao nesvakidašnji događaj, istaknuo je Perino Radovan.

Dodao je da će strvinu, pošto se u Splitu obavi pretraga na bjesnoću, poslati na Veterinarski fakultet u Zagreb, gdje će je izmjeriti i detaljnije obraditi. To je uobičajena procedura, doznajemo u Veterinarskoj stanici u Splitu.

U Hrvatskoj su vukovi posljednjnih 14 godina zaštićena vrsta. U zemlji ih živi oko 150, a kazna za njihovo ubijanje je 40.000 kuna.

Da danas nije dobar dan za zaštićene životinje govori i vijest da je u Zadru u popodnevnim satima u blizini Morskih orgulja  pronađen mrtvi dupin.

Policija, koja je došla na poziv šetača, svojim je brodom mrtvog dupina prebacila u marinu Zadar gdje će tijekom dana doći stručnjaci s Veterinarskog fakulteta Zagreb te obaviti očevid i obdukciju kako bi utvrdili uzrok ugibanja dupina.

(hina/metro-portal)

07.04.2009. 18:02:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh