« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
ODVRATNO

U Hrvatskoj je sjajno biti Linićev prijatelj

Linićev pomoćnik Branko Šegon superpovoljnim kreditom HBOR-a zatvorio nepovoljne kredite Hypo banke

HBOR je samoposluživanje?
HBOR je samoposluživanje? (Arhiva)
Više o

HBOR

,

Slavko Linić

,

Branko Šegon

,

afera Pomoćnik

Branko Šegon, pomoćnik ministra Slavka Linića nije još progovorio niti riječ o aferi koja trese Hrvatsku, a jedina rečenica koju želimo čuti od te osobe je: Kriv sam, časni sude. Jednaku rečenicu očekujemo i od Slavka Linića.

Naime, Šegon je od trenutka kad mu se supruga Ivna zaposlila kao savjetnica u Vladi stekao prilično bogatstvo i osnovao gomilu tvrki koje, eto, ipak ne posluju s dobiti jer ne može baš sve poslove dobivati od države, a i izabrao je krivu struku - turizam i ugostiteljstvo.

No, kad je Slavko došao ponovno na vlast, sunce je zasjalo i Branku Šegonu, ali onako poskrivećki, samo u njegovoj radnoj sobi. Naime, državna Hrvatska banka za obnovu i razvoj odobrila mu je kredit sa fantastičnim uvjetima - 31 milijun kuna s 3 posto kamata, počekom od 4 godina i 1.1 milijuna kuna državne potpore.

Kako je Šegon u tom trenutku imao i kredite u tom iznosu kod Hypo banke, no s kamatama od 7 do 9 posto, Šegon se riješio poslovne banke i sretno vlastitom imovinom jamčio za kredit HBOR-u. Sve se lijepo moglo vidjeti večeras u 18.25 na HTV 4 koji je došao u posjed ugovora između HBOR-a i Šegonovih.

Prvo, nije prenio upravljačka prava u svojim tvrtkama na odvjetničko društvo, nego na sina koji je u razgovoru za HTV prije dva dana priznao da on upravlja tvrtkama. Drugo, vlastitim je potpisom i imovinom jamčio za kredit te iste privatne tvrtke kod državne banke, dok je u isto vrijeme pomoćnik ministra.

Treće, taj isti ministar, bahati Slavko Linić, član je Nadzornog odbora HBOR-a. 

Sve zajedno nije za ostavku, nego trenutno uhićenje ... usput, USKOK ima odavno prijavu protiv Šegona, predao ju je na daljnje postupanje MUP-u koji već dvije godine od Porezne uprave traži nadzor nad Šegonovom imovinom, pogađate, bez uspjeha ...

Ako je Slavko Linić mislio da će proći lišo jer je Matiji Babiću zatvorio firmu, očito se grdno prevario. Naravno, aferu Pomoćnik je otkrio Index i sigurni smo da ide do kraja ovoga puta. 

14.01.2014. 19:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    peder
    15.01.2014. 11:06
    Bit će njima nužno da ih netko pokara u prkno.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh