« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
NEMA LOGIKE

U Hrvatskoj i dalje rastu cijene stanova

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine bile su za 4,6 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Cijena idu u nebo...
Cijena idu u nebo... (Arhiva)
Više o

stanovi

,

cijene

,

Hrvatska

Time je nastavljen rast cijena stambenih nekretnina na godišnjoj razini, koji u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017. godine.

No, rast od 4,6 posto ujedno je najniži od drugog tromjesečja 2018. godine, kada je na godišnjoj razini zabilježen porast za 4,5 posto, dok je najveći rast cijena stambenih nekretnina zabilježen u drugom kvartalu 2019. godine, kada su te cijene porasle za 10,4 posto u odnosu na drugi kvartal 2018. godine.

Po podacima DZS-a za prvo tromjesečje ove godine, cijene novogradnje su porasle za 5,3 posto u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine, dok su cijene postojećih stambenih objekata bile više za 4,6 posto.

Statistika prema geografskim područjima pokazuje da su na godišnjoj razini cijene stambenih objekata u Zagrebu su porasle u prosjeku za 3,3 posto, dok se na Jadranu i ostalim područjima bilježi ista stopa rasta, za 5,9 posto.

U odnosu na zadnje tromjesečje prošle godine, podaci DZS-a pokazuju da su u prvom tromjesečju ove godine cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj porasle za 0,9 posto.

Pritom su novi stambeni objekti poskupjeli u prosjeku za 4,3 posto, a postojeći za 0,5 posto.

U prvom tromjesečju 2021. cijene stambenih jedinica u odnosu na zadnji kvartal prošle godine u prosjeku su u Gradu Zagrebu ostale iste, na Jadranu su u prosjeku bile 4,1 posto više, dok su na ostalim područjima bile za 3,1  posto niže.

10.07.2021. 18:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh