« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
I U ZAGREBU

Snijeg u Hrvatskoj za kraj školskih praznika

Jutarnja temperatura bit će od minus osam do minus tri, a najviša dnevna od minus dva do plus tri Celzijeva stupnja

Fotografija vijesti
Više o

snijeg

Vrijeme ove godine imam smisla za humor kao i zagrebačke  gradske vlasti. Gradske su vlasti za otvorenje skijaške sezone na Sljemenu čekale ovaj četvrtak, četiri dana prije završetka školskih zimskih praznika. Djeca se naravno nisu smjela skijati na Sljemenu, kad je ono rezervirano za Kostelića i ekipu hoštaplera koji su u Zagreb doveli Sniježnu kraljicu. (Nije Kostelić tu ništa kriv).

Vrijeme se također našalilo jer snijega nismo vidjeli cijele praznike, ali najavljen je za sutra. U nedjelju bi već prije podne trebao početi padati snijeg u Gorskom kotaru i Lici, sredinom dana i poslijepodne u sjeverozapadnom području a do kraja dana i u Slavoniji, doznaje se danas u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Snijeg će povremeno padati i u ponedjeljak, a ponegdje i u utorak, rekla je Hini dežurna prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović.

Istaknula je da se u Gorskom kotaru i Lici očekuje snježni pokrivač od 30 do 50 centimetara, u sjeverozapadnom području od 15 do 30, u istočnoj Slavoniji od 5 do 10, a u zapadnoj od 10 do 20 centimetara.

Jutarnja temperatura bit će od minus osam do minus tri, a najviša dnevna od minus dva do plus tri Celzijeva stupnja.

Malo snijega nošenog burom može biti u ponedjeljak i utorak ponegdje na sjevernom Jadranu, rekla je dežurna prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović.

U vremenskoj prognozi za Hrvatsku za sutra, 12. siječnja, DHMZ navodi kako se u noći očekuje postupno razvedravanje, a sutra u unutrašnjosti djelomice, na Jadranu pretežno sunčano. Ujutro je uglavnom u sjeverozapadnom području moguća magla. Vjetar slab, a samo na Jadranu u noći i ujutro umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura od -8 do -3 Celzijevih stupnjeva, na Jadranu uz obalu od -2 do 3, na otocima od 5 do 8 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka sutra će biti od 1 do 5, a na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

U izgledima vremena od 13. do 15. siječnja DHMZ za nedjelju najavljuje postupno jače naoblačenje. Prijepodne na Jadranu kiša, u Gorskome kotaru i Lici će prijeći u snijeg, a sredinom dana i poslijepodne kiša i snijeg će se proširiti na cijelu Hrvatsku.

Obilnija kiša očekuju se na Jadranu, a u Gorskome kotaru i Lici do kraja nedjelje mjestimice više od 20 centimetara snijega. Vjetar slab, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu s kišom, u unutrašnjosti snijegom i kišom, a u utorak u većini kopnenih krajeva i na sjevernom Jadranu postupno poboljšanje vremena. Temperatura bez znatnije promjene, navodi DHMZ.

12.01.2013. 13:11:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh