« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
LJETNE NEVOLJE

U Hrvatskoj bukti 11 požara, dva nova na Braču

Na području Milna-Lučica na Braču gori borova šuma. Požar gase lokalne vatrogasne snage, a na Brač su upućene i zračne snage

Požari bijesne širom Dalmacije
Požari bijesne širom Dalmacije (Arhiva)
Više o

požar

,

Brač

,

obala

,

Pučišća

,

Povlja

,

Milna

,

Lučica

,

Svilaja

Na otoku Braču buknuli su požari na područjima Pučišća-Povlja i Milna-Lučica, dok se i dalje gase požari na području Šibensko-kninske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, a požar kod Imotice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je lokaliziran.

Požar na području Pučišća-Povlja na otoku Braču gase lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač. Opožareno je oko 3 hektara makije, a požar je pod kontrolom.

Na području Milna-Lučica na Braču gori borova šuma. Požar gase lokalne vatrogasne snage, a na Brač su upućene i zračne snage.

I dalje se gasi požar na području Svilaje (Ružić-Donji Baljci-Vrlika). Gase ga vatrogasne snage s područja Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Opožarena je trava, makija i nisko raslinje, a na području obje županije požar gase i zračne snage.

Na području Ličko-senjske županije i dalje se gasi požar kod mjesta Kosinj, a u gašenju sudjeluju Državne intervencijske postrojbe Split, Šibenik i Zadar te županijske vatrogasne snage. Požar iz zraka gasi i 1 Air Tractor.

Požar na području mjesta Švica u blizini Otočca i dalje se gasi. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a pomoć će im pružiti i Air Tractor koji gasi i požar na području Kosinja. Opožareno je oko 40 hektara trave, mješovite šume i niskog raslinja.

U Karlovačkoj županiji županijske vatrogasne snage gase požar uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica. Površina požara još uvijek nije procijenjena.

Požar kod mjesta Perjasica i dalje gase županijske vatrogasne snage i vatrogasci koji su upućeni na izvanrednu dislokaciju s područja Grada Zagreba te jedan helikopter, a površina požara još nije procijenjena.

Lokaliziran je požar kod mjesta Imotica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Izgorjelo je 50 hektara makije i borove šume, a u tijeku je sanacija požarišta.


26.08.2012. 14:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh