« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
PAMETNO!

U Francuskoj će se gasiti svijetleće reklame između 1 i 6 ujutro

Vlasti su odlučile stati na kraj suludom trošenju električne energije na svijetleće reklame propisom koji zahtjeva gašenje u noćnim satima

Više o

ušteda energije

,

svijetleće reklame

,

ušteda struje

Odličnu je odluku donijelo francusko Ministarstvo ekologije kako bi uštedjela velika količina struje koja se sada rasipa na svijetleće reklame. Tako će od 1. srpnja sve sijetleće reklame u Francuskoj trebati biti ugašene između 01 i 06 sati, prenosi Reuters.

Kako je najavila francuska ministrica ekologije Nathalie  Kosciusko-Morizet, ova odluka, dio novog plana koji ima za cilj ubrzati štednju energije potaknuta je nuklearnom katastrofom koja se prije devet mjeseci dogodila u japanskom gradu Fukushimi i rastom cijene  energije. 

Gašenjem svjetlosnih reklama tijekom noći na cijeeloj teritoriji Francuske trebalo bi osigurati uštedu električne energije jednaku godišnjoj potrošnji od 260.000 domaćinstava. 

Ministarstvo ekologije je, takođe, predložilo mjeru "obaveznog gašenja vanjskog i unutrašnjeg osvjetljenja ureda", a ukoliko i ona bude usvojena, omogućit će uštedu jednaku potrošnji jednog milijuna domaćinstava.
17.12.2011. 15:32:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh