« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BOLNIČKO IZVJEŠĆE

U eksploziji elektrane Kleen oko pedeset poginulih

Plinska termoelektrana u kojoj se dogodila nesreća trebala je biti puštena u pogon za nekoliko tjedana, a stradali su članovi inspekcije

(Getty Images)
Više o

eksplozija

,

termoelektrana

,

Middletown

,

Connecticut

,

Kleen

Pedesetak mrtvih moglo bi biti u eksploziji koja se u nedjelju dogodila u elektrocentrali u Middletownu, u državi Connecticutu, na sjeveroistoku Sjedinjenih Država, rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik bolnice u tome gradu, dodavši da u akciji spašavanja sudjeluje velik broj spasilaca.

"Objavljene brojke se razlikuju, a u više izvješća govori se o pedesetak mrtvih", rekao je Brian Albert, zaposlenik bolnice Meddlesexa, gdje su primljeni ozlijeđeni.

Eksplozija je izbila u 11:25 sati (17:25 sati po srednjoeuropskom vremenu), a osjetila se u krugu od petnaestak kilometara. Svjedoci su prvo pomislili da je riječ o potresu, piše mjesni list Hartford Courant.

Na televizijskim snimkama mogao se vidjeti gust dim koji se diže ponad centrale.

Kako navode vatrogasci, eksplozija je izbila u centrali Kleen Energy. Riječ je, po nekoliko izvora, o elektrocentrali koja radi na plin, a u pogon se trebala pustiti za nekoliko tjedana.

Policija je izvijestila da su osobe koje su u trenutku eksplozije bile na mjestu događaja "provodile ispitivanja" uoči skorog puštanja u pogon. (hina/metro-portal)

07.02.2010. 22:55:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh