« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

U Dubrovnik stigao John Malkovich

Poznati holivudski glumac druga je velika filmska zvijezda pristigla u Dubrovnik u kratkom periodu.

Johna Malkovica je dočekao i pozdravio Julian Rachlin
Johna Malkovica je dočekao i pozdravio Julian Rachlin (Željko Tutnjević, CROPIX)
Više o

Julian Rachlin i prijatelji

,

John Malkovich

,

komorna glazba

,

Julian Rachlin

U Dubrovnik je danas stigao poznati hollywoodski glumac hrvatskih korijena John Malkovich. On se u Dubrovnik zaputio na poziv Juliana Rachlina s kojim je vrlo dobar prijatelj jer dijele strast prema dobroj glazbi i umjetnošću.

Kao gosta festivala 'Julian Rachlin i prijatelji' moći će ga se vidjeti u publici, ali i na pozornici. On u srijedu, 10.08., također nastupa u Kneževu Dvoru. Malkovic će tom prigodom imati ulogu naratora izvedbe kompozicije, 'Zaštićeni patent - bubnjar u rotirajućoj kutiji', koju zajednički potpisuje s Albertom Munozom i Albertom Iglesiasom. 

Osmi festival komorne glazbe 'Julian Rachlin i prijatelji' započeo je 2. rujna djelima Franza Schuberta u izvedbi Janine Jansen i Juliana Rachlina na violinama, Lawrencea Powera na violi te violončelista Mishe Maiskog i Torleifa Thedeena.

Tijekom festivala, do 14. rujna, nastupit će najpoznatija imena svjetske komorne glazbe, a sudjelovat će i filmske zvijezde sir Roger Moore i John Malkovich. I ove godine, 7. rujna, bit će održan "Koncert u bijelom", a 11. rujna će Kraljevska filharmonija iz Londona na Boškovićevoj poljani prirediti Večer Beethovena.

Završni je dan posvećen skladatelju Wolfgangu Amadeusu Mozartu, a i ove će godine u jezuitskoj crkvi biti održan tradicionalni poklon-koncert za Dubrovčane. (METRO)

08.09.2008. 14:20:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh