« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
novi vrbani?

U dijelu Slavonskog Broda voda nije za piće

Sumnja se na prisutnost mineralnih ulja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mirko Kovačević/CROPIX)
Više o

onečišćenje vode

,

voda

,

Slavonija II

,

Tena

,

Slavonski Brod

,

mineralna ulja

,

mazut

U oko 70 stanova u naseljima Slavonija II i Tena u Slavonskom Brodu već nekoliko dana voda nije za piće zbog sumnji na prisutnost mineralnih ulja i mazuta, a sumnja na onečišćenje pojavila se danas i u brodskoj Gimnaziji, doznaje se u Županijskom zavodu za javno zdravstvo.

Prema prvim procjenama uzrok problemima je prošlotjedni kvar na jednoj od dotrajalih kotlovnica na mazut, zbog čega se sumnja da je u slavinama moglo doći do miješanja onečišćene tople vode iz toplovoda s onom za piće.

Na teren su danas izišle sve mjerodavne službe, a Županijski Zavod za javno zdravstvo uzorke vode poslao je na analizu u Zagreb i rezultate očekuje za nekoliko dana, rekao je ravnatelj Zavoda Anto Cvitković.

Iako zasada nema informacije o problemima u drugim dijelovima grada građane je pozvao da odmah dojave sve promjene vezane uz okus i boju vode.

Tvrtka "Vodovod" ispred spornih zgrada postavila je cisterne za opskrbu građana pitkom vodom a lokalni distributer toplinske energije tvrtka "Brod Plin" radi na saniranju kvara na kotlovnici.

Prema informaciji direktora Dalibora Pudića, ispiranje cjevovoda potrajat će do ponedjeljka, 6. listopada, a do tada u tim zgradama neće biti grijanja i tople vode.

Očevid je danas obavljala i policija.

Prve pritužbe građana kako voda u naseljima Slavonija II i Tena ima neugodan miris po nafti tvrtka "Vodovod" zaprimila je prošlog četvrtka. Direktor Vinko Bambir kaže kako su odmah reagirali prema distributeru toplinske energije, a građane spornih naselja usmeno izvijestili o problemu.

No cisterne s pitkom vodom ispred zgrada postavljene su tek jučer i danas.

Dio stanara u naselju Slavonija II podnio je prijave protiv nepoznatoga počinitelja jer su neki imali manjih želučanih tegoba, a, kako tvrde, zbog onečišćene vode uništene su im i slavine. (HINA)

01.10.2008. 19:17:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh