« Fun
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
I MI BI TAKO

U Čileu političari prisežu uz udarce bičem

Genijalan običaj iz Čilea bilo bi poželjno preseliti i u Hrvatsku - "Ne budi lopov, ne budi lažac, ne budi gramziv"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Peru

,

gradonačelinca Lime

,

Abraham Carrasco

,

indijanci Kečua

Nakon što je prvi put u povijesti izabrana žena za gradonačelnicu, i to glavnog rada Lime, stižu nove dobre vijesti iz Perua.

Naime, novi je načelnik Chilce, općine u središnjem dijelu Perua, prisegnuo na dužnost i pritom dobio tri udarca bičem koji ga trebaju podsjetiti da tijekom mandata održi obećanja, objavio je u ponedjeljak peruanski tisak. Abraham Carrasco (23), prisegnuo je u nedjelju, a zatim kleknuo ogrnut načelničkom lentom i pognute glave pod križem primio tri udarca bičem koje mu je dodijelio jedan lokalni uglednik.

"Ne budi lopov, ne budi lažac, ne budi gramziv", govorio je ugledni građanin na jeziku kojim govore indijanci Kečua, a novi je lokalni dužnosnik prisegnuo da će raditi na razvoju općine, prenijela je televizija. Da je naš bivši premijer Ivo Sanader prisegnuo uz ove riječi, i ove udarce, možda bi ipak imao malo više obzira prema svojim sugrađanima i poštedio ih sramote. 

U Peruu je početkom siječnja prisegnulo gotovo 2.000 načelnika općina i gradonačelnika izabranih u listopadu, a glavni grad Lima dobio je prvi put gradonačelnicu.

05.01.2011. 12:36:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh