« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
LUDO VRIJEME

U četvrtak južina - temperature čak 15 stupnjeva iznad nule!

Biometeorološka prognoza je povoljna za početak tjedna, sve do četvrtka kada kreće južina i s njom glavobolje i loše raspoloženje kod meteoropata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (freedigitalphotos.net)
Više o

biometeorološka prognoza

,

vremenska prognoza

Na početku novogodišnjeg tjedna temperature će biti niske, najviše do -1 stupanj Celzijusa. Na Jadranu vrlo hladna jutra uz umjerenu buru.

Biometeorološke prilike će biti povoljne pa većina ljudi, kao ni kronični bolesnici, ne bi trebali imati poteškoća. U jutarnjim je satima moguća magla, osobito u unutrašnjosti, pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu.

U Zagrebu će maksimalna dnevna temperatura rasti sve do kraja tjedna pa se minusi očekuju još samo sutra i preksutra. 

U četvrtak ujutro vrijeme će se početi mijenjati, još možemo računati na jutarnje minusa, no tijekom dana temperatura u mnogim dijelovima zemlje trebala bi prijeći nulu. Razlog tome bit će jugozapadni vjetar koji će donositi sve topliji zrak, što će se posebno osjetiti prema kraju tjedna. Od petka do nedjelje imat ćemo pravi dašak proljeća usred zime. Čak će i jutarnje temperature biti uglavnom iznad nule, dok bi dnevne vrijednosti mogle porasti i do +15 čak i u unutrašnjosti. Vrijeme će biti promjenjivo oblačno, na Jadranu i priobalnim krajevima uz mogućnost povremene kiše. U kopnenom području kiša će biti znatno rjeđa. 

Južina i porast temperature mogli bi uzrokovati smetnje i glavobolje te loše raspoloženje kod osjetljivijih ljudi.

Nakon ovog zatopljenja, u prvom školskom tjednu u novoj godini temperature će postupno početi padati.

03.01.2011. 10:53:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh