« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NEZADOVOLJSTVO STANJEM U DOMOVINI

U centru Sarajeva prosvjed protiv Asadovog režima

"Sirijski režim silom guši prosvjede kojima se na miran način traže promjene", kazao je Helo, Sirijac koji je sudjelovao na mirnom prosvjedu u Sarajevu

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

Sarajevo

,

BiH

,

Sirija

,

Bašar al-Asada

Nekoliko desetaka Sirijaca koji žive u Bosni i Hercegovine okupilo se u subotu u središtu Sarajeva i provjedovalo protiv režima Bašara al-Asada, javlja Hina.

Prosvjede je organizirala udruga "Društveni kongres Sirijaca u BiH", a sudionici su tijekom šetnje Sarajevom nosili transparentne na kojima su bile ispisane poruke osude nasilja kojim je sadašnja vlast u Siriji reagirala na prodemokratske prosvjede u zemlji.

Aktivist udruge Sirijaca u BiH Tamam Helo izjavio je novinarima kako je krajnje vrijeme da svijet nešto poduzme nakon gotovo devet mjeseci koliko traju sukobi u Siriji i borba za demokratizaciju te zemlje. "Sirijski režim silom guši prosvjede kojima se na miran način traže promjene", kazao je Helo.

Upozorio je da zagovornici demokracje u Siriji preko noći nestaju u zatvorima al-Asadova režima. Optužio je Zapad da svojom pasivnošću zapravo podupire sadašnju vlast u Siriji, te je konstatirao kako je porazna otvorena potpora koji al-Assadovu režimu pružaju Rusija i Kina i tako blokiraju moguću osudu u Vijeću sigurnosti UN-a.

19.11.2011. 18:25:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh