« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
NAJGORE JE PROŠLO?

U Brodsko-posavskoj županiji proglašena elementarna nepogoda

POGLEDAJTE VIDEO: "Kad se ovo vidi, što se može reći nego - katastrofa", izjavio je potpredsjednik vlade Božidar Pankretić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Mužević/CROPIX)
Više o

Božidar Pankretić

,

elementarna nepogoda

,

Slavonski Brod

,

poplava

,

šminkanje očiju

Na cijelom području Brodsko-posavske županije poslijepodne je proglašena elementarna nepogoda zbog obilne kiše koja pada danima.

Bujice i lateralni kanali oko Slavonskoga Broda izlili su se u naselja i na neke ceste pa je na tom području sve kritičnije. U Slobodnici, u sibinjskoj općini, poplavljeno je desetak kuća, organizirana je evakuacija stanovništva, a poslijepodne je to područje obišao potpredsjednik vlade Božidar Pankretić.

"Kad se ovo vidi, što se može reći nego - katastrofa, no najvažnije je u ovom trenutku da je sve pod kontrolom", rekao je Pankretić i dodao kako neki vodostaji još rastu te da su sve službe na terenu i stalno pomažu stanovništvu.

"Nitko nije mogao očekivati ono što se dogodilo ovih dana. Štete će se procjenjivati kada se sve ovo zaustavi. Pomoći ćemo i za štete u poljoprivredi i za štete na kućama, koje su uvijek najveće", rekao je Pankretić. Osim Slobodnice, posjetio je i Ciglenik, u oriovačkoj općini, gdje obiteljskim imanjima prijeti nabujala Orljava.

Zapovjednik Civilne zaštite RH Stjepan Huzjak rekao je kako su u Brodsko-posavskoj županiji zbog poplave evakuirani ljudi iz 35 kuća. Procijenio je kako je najgore prošlo jer će kiša, unatoč tomu što će po vremenskim prognozama padati i sljedeća dva dana, biti slabija. "Mjere koje su poduzele Hrvatske vode i drugi daju rezultate pa bi nakon stagnacije trebao krenuti kontinuirani odljev te vode", rekao je Huzjak. (hina/metro-portal)

01.06.2010. 19:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh