« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
SLUČAJ PUKANIĆ

U Beogradu uhićen Željko Milovanović

Samo dan nakon uhićenja suradnika Joce Amsterdama 'pao' je i glavni sumnjivac.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Beograd

,

slučaj Pukanić

,

Milenko Kuzmanović

,

Željko Milovanović

,

Joca Amsterdam

,

Sreten Jocić

Srpski mediji prenijeli su kako je tamošnji ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio da je sinoć oko 22 sata u Beogradu uhićen Željko Milovanović, osumnjičen da je u listopadu prošle godine u dvorištu Nacionala ostavio skuter s eksplozivnom napravom koja je usmrtila Ivu Pukanića i Niku Franjića.

Željko Milovanović iz Doboja, bivši pripadnik Crvenih beretki postrojbe za specijalne operacije srpske državne sigurnosti, bjegunac iz zatvora koji se tereti za više kaznenih djela u Srbiji, bio je na tjeralicama hrvatske, srpske i bosanskohercegovačke policije, a prilikom uhićenja bio je naoružan, potvrdila je policija.

Osumnjičeni Milovanović prošle je godine izbjegao uhićenje u Doboju, a nakon toga za njim je izdana i Interpolova tjeralica, no do trenutka uhićenja nije bilo poznato gdje se nalazi.

Milovanovićevo uhićenje dogodilo se samo dan nakon što je također u Beogradu uhićen Milenko Kuzmanović, jedan od suradnika nedavno uhićenog Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam. Kuzmanoviću, koji je prošle godine uhićen u Hrvatskoj pod sumnjom da je iz Srbije dostavio eksploziv kojim je izvršen atentat, odmah po uhićenju određen je dvodnevni pritvor, a danas bi trebao biti izveden pred istražnog suca.

Srpske vlasti danas su izjavile da je u postupku utvrđivanje Milovanovićevog  državljanstva, a ako se ispostavi da posjeduje srpsko državljanstvo ne postoji mogućnost da bude izručen Hrvatskoj. RH može zatražiti da mu se za optužbe sudi u Srbiji koja također vodi postupak protiv njega, a za to mora dostaviti konkretne dokaze i svjedočanstva, dodali su srpski dužnosnici.

Najavljeno je i kako bi se Milovanoviću moglo suditi zajedno sa Sretenom Jocićem koji je također optužen za sudjelovanje u atentatu na Pukanića i Franjića. (metro-portal)

01.06.2009. 12:35:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh