« Film
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
slike u pokretu

U Beču počeli 4. Dani hrvatskog filma

Na programu filmske manifestacije naći će se čak 18 igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih video uradaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ilustracija)
Više o

Vinko Brešan

,

4. dani hrvatskog filma

,

hrvatski filmovi

,

hrvatska kinematografija

,

hrvatski film beč

,

brešan nije kraj

Projekcijom igranog filma "Nije kraj" redatelja Vinka Brešana u četvrtak su navečer počeli u Topkinu u Beču IV. Dani hrvatskog filma.

Otvarajući tu manifestaciju, hrvatski veleposlanik Zoran Jašić kazao je da hrvatski filmski dani u Beču počinju na Dan neovisnosti Hrvatske, da je od tada snimljeno mnogo filmova u nas, te da bi po njegovu mišljenju "svi filmovi trebali nositi poruku pomirbe".

"Svrha te filmske priredbe je približiti bečkoj publici suvremeni hrvatski film", izjavio je koordinator programa Dana hrvatskog filma u Beču Ivan Pajić, dodavši da su na programu naši višestruko nagrađivani filmovi, a bave se temama iz svakodnevnog života.

Na programu je 18 filmova: igrani, dokumentarni, eksperimentalni i video radovi, a bit će prikazani u šest projekcijskih blokova. Organizatori te kulturne manifestacije su Austrijsko-hrvatsko društvo u Beču u suradnji s Hrvatskim centrom iz Beča, uz potporu Centra za nove inicijative Zagreb, Zagrebački ured za obrazovanje, kulturu i šport, Hrvatski audio-vizualni centar, Hrvatski državni arhiv, Hrvatska kinoteka te Hrvatski filmski savez.

Dani hrvatskog filma u Beču završit će 10. listopada, projekcijom igranog filma "Tri priče o nespavanju" Tomislava Radića.

Svi filmovi prikazuju se u originalu s engleskim titlovima, osim Brešanova filma "Nije kraj", koji je titlan njemačkim jezikom. (hina/metro-portal)

09.10.2009. 00:37:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh