« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
FEŠTANJE

U Baški na Krku održana jubilarna peta Crna ovca

Oblaci su bili i crnji od ovaca, no ni loše vrijeme nije uspjelo zaustaviti dobru zabavu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Crna ovca)
Više o

Željko Kopanja

,

Baška

Moto „Crnje ne može" pokazao se najprikladnijim za ovogodišnju Crnu ovcu koja je zajedno s kišom i jakim vjetrom spektakularno proslavila svoj peti rođendan. Kao prava i istinska zvjezda, uz tjelohranitelje i zgodne pratilje, Ovca je ponosno koračala crvenim tepihom, a sve su to s oduševljenjem popratili mnogobrojni čestitari.

Uz rođendansku tortu i retrospektivnu izložbu okupljeni su se prisjetili početaka i protekle 4 godine ove pomaknute turističke manifestacije kulturno-sportsko-gastro-zabavnog karaktera. 

Cjelokupni se program kroz tri dana Crne ovce prilagođavao promjenjivom vremenu i unatoč tome nitko nije ostao zakinut za svoju porciju zabave, janjetine i vedrog duha. Bogati program u petak je, osim proslave Ovcina rođendana, obilježilo natjecanje u potezanju konopa i izložba mladih grafitera, a večer su zaokružili odlični nastupi Sick Swing Orchestra i krčkog ska benda Mala vida.

Kao i uvijek, subota je bila tradicionalno najbogatija programom. Hrabri planinari uputili su se do mrgara, a okupljeni jedriličari regate Corinthia cup iz devet hrvatskih klubova nakon pokušaja izlaska na pučinu zbog velikih valova i neujednačena vjetra veći su dio dana proveli na obali čekajući svojih pet minuta. d čega je važno izdvojiti  prezentaciju spravljanja domaćih šurlica i raznih delicija, odlično posjećena predavanja Korada Korlevića i Darka Berljaka te predstavu Hotel Babilon.

Okupljeni jedriličari iz devet hrvatskih klubova nakon pokušaja izlaska na pučinu zbog velikih valova i neujednačena vjetra veći su dio dana proveli na obali čekajući svojih pet minuta. U sklopu manifestacije održano je i kulinarsko natjecanje - popularni kuharski višeboj u spravljanju janjećeg gulaša u kotliću pod nazivom Test the best , u svom najjačem izdanju do sada.

Najboljom se pokazala ekipa HR Radija Rijeke. Za vrhunac vikenda i groznicu subotnje večeri pobrinuo se poznati riječki sastav Urban&4 koji je odličnim koncertom, i naravno, uz pomoć raspoložene publike pokazao pravi crnoovčarski duh koji svake godine u ovo doba zavlada Baškom.

Ovca 'ko nije bio!

16.05.2010. 20:22:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh