Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2010. 20:22:30
FEŠTANJE

U Baški na Krku održana jubilarna peta Crna ovca

Oblaci su bili i crnji od ovaca, no ni loše vrijeme nije uspjelo zaustaviti dobru zabavu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Crna ovca)

Moto „Crnje ne može" pokazao se najprikladnijim za ovogodišnju Crnu ovcu koja je zajedno s kišom i jakim vjetrom spektakularno proslavila svoj peti rođendan. Kao prava i istinska zvjezda, uz tjelohranitelje i zgodne pratilje, Ovca je ponosno koračala crvenim tepihom, a sve su to s oduševljenjem popratili mnogobrojni čestitari.

Uz rođendansku tortu i retrospektivnu izložbu okupljeni su se prisjetili početaka i protekle 4 godine ove pomaknute turističke manifestacije kulturno-sportsko-gastro-zabavnog karaktera. 

Cjelokupni se program kroz tri dana Crne ovce prilagođavao promjenjivom vremenu i unatoč tome nitko nije ostao zakinut za svoju porciju zabave, janjetine i vedrog duha. Bogati program u petak je, osim proslave Ovcina rođendana, obilježilo natjecanje u potezanju konopa i izložba mladih grafitera, a večer su zaokružili odlični nastupi Sick Swing Orchestra i krčkog ska benda Mala vida.

Kao i uvijek, subota je bila tradicionalno najbogatija programom. Hrabri planinari uputili su se do mrgara, a okupljeni jedriličari regate Corinthia cup iz devet hrvatskih klubova nakon pokušaja izlaska na pučinu zbog velikih valova i neujednačena vjetra veći su dio dana proveli na obali čekajući svojih pet minuta. d čega je važno izdvojiti  prezentaciju spravljanja domaćih šurlica i raznih delicija, odlično posjećena predavanja Korada Korlevića i Darka Berljaka te predstavu Hotel Babilon.

Okupljeni jedriličari iz devet hrvatskih klubova nakon pokušaja izlaska na pučinu zbog velikih valova i neujednačena vjetra veći su dio dana proveli na obali čekajući svojih pet minuta. U sklopu manifestacije održano je i kulinarsko natjecanje - popularni kuharski višeboj u spravljanju janjećeg gulaša u kotliću pod nazivom Test the best , u svom najjačem izdanju do sada.

Najboljom se pokazala ekipa HR Radija Rijeke. Za vrhunac vikenda i groznicu subotnje večeri pobrinuo se poznati riječki sastav Urban&4 koji je odličnim koncertom, i naravno, uz pomoć raspoložene publike pokazao pravi crnoovčarski duh koji svake godine u ovo doba zavlada Baškom.

Ovca 'ko nije bio!

16.05.2010. 20:22:30
http://metro-portal.hr/u-baski-na-krku-odrzana-jubilarna-peta-crna-ovca/40154/