« Život
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
1926.-2010.

U 84. godini preminula glumica Patricia Neal

Glumica promukla glasa dobila je Oscara za naslovnu žensku ulogu u film "Hud" iz 1963., u kojem je glumila s Paulom Newmanom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Oscar

,

rak pluća

,

Patricia Neal

Dobitnica Oscara glumica Patricia Neal čiji je život bio obilježen velikim tragedijama, umrla je od raka pluća u 84. godini, objavili su u ponedjeljak mediji. Glumica promukla glasa dobila je Oscara za naslovnu žensku ulogu u film "Hud" iz 1963., u kojem je glumila s Paulom Newmanom. Nastupala je u velikom broju kazališnih, filmskih i televizijskih uloga, zajedno s vodećim hollywoodskim muškim zvijezdama, poput Ronalda Reagana, Johna Waynea i Tyronea Powersa.

Imala je i vezu s Garyjem Cooperom, ali to je završilo katastrofom kad je za vezu saznala Cooperova žena. Patricia Neal trideset je godina bila udana za britanskoga pisca Roalda Dahla i s njime imala petero djece. Sin im je stradao u dobi od četiri mjeseca, udario ga je taksi i teško ozlijedio, a najstarije dijete, kći Olivia umrla je od ospica sa sedam godina. Kad je Patricia Neal nosila peto dijete 1965. doživjela je tri teška moždana udara i tri tjedna bila u komi. Uz muževu pomoć oporavila se, rodila zdravu kćer Lucy i vratila se filmu. (hina/metro-portal)

09.08.2010. 15:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh