« Sport
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Tysonu Gayu vjetar pomrsio račune

Gay istrčao "stotku" za 9,75 sekundi, ali mu neće biti priznato

(Getty Images)
Više o

Tyson Gay

,

atletsko prvenstvo

,

trčanje

,

sprinteri

U prvom krugu kvalifikacija na atletskom prvenstvu SAD-a u Eugeneu aktualni svjetski prvak Tyson Gay je u četvrtak u utrci na 100 metara ostvario odličan rezultat 9,75 sekundi, ali zbog prejakog vjetra (3,4 m/s) to vrijeme neće biti priznato kao najbolji rezultat sezone.

Ovo je bio jedini nastup Tysona Gayja na atletskom prvenstvu SAD-a, koje je izlučno za SP u Berlinu, jer je kao aktualni svjetski prvak na 100 i 200 metara već osigurao put na Svjetsko prvenstvo.

Unatoč odličnom rezultatu, Tyson Gay je bio nezadovoljan svojom izvedbom: "Tehnički gledano bila je ovo užasna utrka. Slabo sam startao i poslije nikako nisam mogao uhvatiti ritam".

Najbolji američki sprinter vjeruje da može srušiti svjetski rekord na 100m (9,69), kojeg je prošle godine na OI u Pekingu postavio Jamajćanin Usain Bolt. "Imam dobrog trenera, imam ubrzanje, ali moram popraviti start. No, vjerujem da je to moguće", reako je Gay.

Malo je vjerojatno da će do dvoboja dvojice najboljih svjetskih sprintera doći prije SP u Berlinu, koje je na rasporedu u kolovozu ove godine. Na upit što je potrebno napraviti da bi pobijedio Bolta, Tyson Gay je odgovorio: "Morate trčati 9,59 da bi ga pobijedili".

Osobni rekord Tysona Gayja je 9,77 sekundi, a prošle godine je na američkim kvalifikacijama za OI trčao 9,68 sekundi, ali uz prejaki vjetar.

Izvor: Hina

26.06.2009. 12:10:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh