« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
PROBLEMI ;)

Twiter se brani od Muska otrovnom pilulom

I dok Upravni odbor Twittera ne želi Muska kao većinskog vlasnika, čini se kako je raspoloženje korisnika te platforme nešto drugačije

Upsić?
Upsić? (Arhiva)
Više o

Twitter

,

Elon Musk

Upravni odbor Twittera usvojio je u petak strategiju tzv. otrovne pilule koja predviđa izdavanje dionica po nižoj cjeni za postojeće dioničare u slučaju da milijarder Elon Musk kupi više od 15 posto dionica tvrtke.

Cilj je takvog mehanizma učiniti preuzimanje tvrtke za potencijalnog kupca neisplativim, a nove dionice koje bi izdao Twitter mogli bi kupiti svi dioničari, osim Muska, po sniženoj cijeni.

Po planu, koji će biti na snazi 364 dana, mehanizam bi se aktivirao kada bi Muskov trenutni udio od 9 posto u tvrtki porastao na više od 15 posto.

Milijarder Elon Musk, vlasnik američkog proizvođača električnih automobila Tesla, ponudio je u četvrtak 41 milijardu dolara za Twitter, nekoliko dana nakon što je odbio mjesto u upravnom odboru društvene mreže.

Musk je spreman platiti 54,20 dolara po dionici Twittera, stoji u u regulatornom podnesku objavljenom u četvrtak, za 38 posto više od njezine cijene u vrijeme zatvaranja burzi 1. travnja, zadnjeg dana trgovine prije objave informacije da je šef Tesle vlasnik devet posto udjela.

Musk zagovara slobodu govora i u posljednje je vrijeme često kritizirao Twitter i njegovu politiku uklanjanja sadržaja koji su označeni kao dezinformacija.

I dok Upravni odbor Twittera ne želi Muska kao većinskog vlasnika, čini se kako je raspoloženje korisnika te platforme nešto drugačije. 

U svom stilu, objavio je anketu na kojoj je svoje pratitelje pitao "Pretvaranje Twittera u privatnu tvrtku trebala bi biti odluka dioničara, a ne odbora?". Velika većina odgovorila je potvrdno. 

16.04.2022. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh