« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Tužba dioničara protiv Plive

Optužbe o istiskivanju malih dioničara

(Robert Belošević, CROPIX)
Više o

dioničari Plive

,

Pliva

Pliva je danas objavila da je, prema njezinom saznanju, podnesena jedna tužba manjinskog dioničara kojom se pobija Odluka Glavne skupštine o prijenosu dionica s manjinskih dioničara društva na glavnog dioničara, američki Barr Laboratories Europe.

Glavna skupština Plive donijela je, naime, 15. lipnja ove godine odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na Barr uz plaćanje otpremnine u novcu u iznosu od 600 kuna za jednu dionicu.

U obavijesti koju je Pliva danas dostavila Zagrebačkoj burzi navodi se da je protiv te odluke, unutar roka propisanog Zakonom o trgovačkim društvima, podnesena jedna tužba manjinskog dioničara.

Dodaje se da Pliva ne može komentirati na koji način bi podnesena tužba mogla utjecati na upis spomenute Odluke Glavne skupštine u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Tužbu protiv takve odluke najavljivali su i predstavnici PBZ Croatia osiguranja, nezadovoljni iznosom obeštećenja od 600 kuna po dionici.

Prije mjesec dana iz PBZ Croatia osiguranju objavili su da smatraju kako bi cijena trebala iznositi 760 kuna po dionici plus određena premija za prisilno istiskivanje.

No, danas su iz tog obveznog mirovinskog fonda opovrgnuli da su oni podnijeli tužbu na koju se odnosi obavijest Plive.

Izvor: Hina

21.07.2009. 11:21:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh