« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
nema do noviteta

iPhone je najveća zvijezda Applea

iPhone motor dobrih rezultata Applea u trećem poslovnom tromjesečju

(Getty Images)
Više o

iPhone

,

Apple

Američki tehnološki div Apple objavio je da je u trećem poslovnom tromjesečju ostvario dobit od 1,23 milijarde dolara i prihode od 8,34 milijarde, ustvrdivši da je riječ o rekordu s obzirom na činjenicu da to tromjesečje ne uključuje blagdane.

U odgovarajućem tromjesečju prošle godine kompanija je zabilježila prihode u visini 7,46 milijardi dolara dok joj je dobit iznosila 1,07 milijardi.

Snažan rast zabilježen je u svim glavnim proizvodnim linijama, pa je tako prodano 2,6 milijuna računala Macintosh, četiri posto više u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, te 10,2 milijuna iPodova, sedam posto više, te 5,2 milijuna iPhonea, čak 62 posto više na godišnjoj razini.

"Proizvodimo najinovativnije proizvode u povijesti naše tvrtke i to nailazi na odgovarajući odjek kod naših klijenata", konstatirao je čelnik Applea Steve Jobs. "Oduševljeni smo što smo prodali više od 5,2 milijuna iPhonea u trećem poslovnom tromjesečju a korisnici su prvoj godini također kopirali više od 1,5 milijardi aplikacija iz naše trgovine App Store", dodao je.

Izvor: Hina

22.07.2009. 11:16:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh