« Film
objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana
COOL

'Tuškanac u gostima' najavljuje besplatne ulaznice

U dobrim filmskim pričama Tuškanca u gostima uživat će i studenti drugih fakulteta te svi umirovljenici po pristupačnim cijenama, a ovi naslovi očekuju Vas u ožujku…

Kino Forum
Kino Forum (Arhiva)
Više o

ulaznice

,

besplatne ulaznice

,

Tuškanac u gostima

Uviđajući potrebu za većom dostupnošću filmske umjetnosti, ali i promocijom kulture gledanja filma u kino dvoranama, Tuškanac u gostima od ovog mjeseca uvodi popust na ulaznice za studente i umirovljenike. Ulaznicu po pristupačnijoj cijeni (€ 2,5) navedene skupine mogu ostvariti na blagajni kina domaćina uz predočenje dokumenta koji potvrđuje status, a popust vrijedi za sve filmove.

Osim toga, zahvaljujući podršci čak deset zagrebačkih fakulteta, studenti koji ih pohađaju do kraja ove akademske godine imat će osiguranu besplatnu ulaznicu za filmove po želji. Dovoljno je da dođu 30 minuta prije početka filma i predoče dokaz o studiranju na jednom od fakulteta. Spomenutu pogodnost moći će koristiti studenti sljedećih visokih učilišta: Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija, Agronomski fakultet, Arhitektonski fakultet, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Hrvatski studiji, Grafički fakultet i Sveučilište VERN.

Gostujući program kina Tuškanac trenutno se održava na 3 lokacije u gradu, dok će od travnja sa svojim šarolikim repertoarom ući i u druge kino dvorane zagrebačkih kvartova.

U kinu Forum, koje se nalazi u sastavu Studentskog doma Stjepan Radić, tijekom ožujka je moguće pogledati uzbudljive naslove iz ciklusa suvremenog filma, a od travnja se na raspored vraćaju i popularni Filmovi koje volite - nezaboravni klasici najznačajnijih svjetskih filmaša.

Ovog mjeseca na rasporedu je autentična priča o konfliktu koji nastaje kad se sukobe osobne vrijednosti i ljubav prema obitelji Lost Country, zatim američka komedija The Holdovers koja prati strogog učitelja u internatu u Novoj Engleskoj prisiljenog čuvati šačicu učenika koji nemaju kamo za božićne praznike te posljednji Loachov film koji stavlja fokus na porast desnog ekstremizma kao odgovor na dolazak izbjeglica iz Sirije i drugih ratom razorenih zemalja Stari hrast.

U MM Centru, smještenom u sklopu Studentskog centra u Savskoj ulici, u ožujku gledamo pet naslova kojima završava ciklus filmova Veljka Bulajića nastao u suradnji s Hrvatskom kinotekom. Uz Atentat u Sarajevu (1975), koji paralelno prati sarajevski put Ferdinanda i Sofije te pripreme atentatora, na rasporedu je i fantazmagorična interpretacija legende o lažnom crnogorskom caru Šćepanu Malom Čovjek koga treba ubiti (1975). Ciklus donosi i zadnji Bulajićev jugoslavenski film Donator (1989), raskošnu biografije tajanstvenog židovskog kolekcionara slika Ericha Šlomovića koja se fokusira na njegov bijeg pred nacistima. Ciklus će zaključiti projekcije dvaju partizanskih klasika: Kozara (1962) i Bitka na Neretvi (1969), a oba prikazuju dvije slavne bitke Drugog svjetskog rata, baziraju se na mozaičnoj dramaturgiji s nizom likova koji utjelovljuju kolektiv i posjeduju vrhunski emocionalni patos.

MM Centar u ožujku je domaćin i zaključnog dijela ciklusa istaknute, prije pola desetljeća zabranjivane i cenzurirane filmske redateljice Márte Mészáros koji je nastao u suradnji s Institutom Liszt u Zagrebu. Uz dramu Nasljeđe (1980), orijentiranu na složeni odnos dviju intrigantnih žena čemu je pridodan i provokativan motiv surogat majčinstva, među izborom igranih filmova nedvojbeno se ističe trilogija autoričinih autobiografskih ostvarenja Dnevnik mojoj djeci (1984), Dnevnik mojim ljubavima (1987) i Dnevnik mojim roditeljima (1990).

Portretni ciklus fatalne glumice Marilyn Monroe tijekom ožujka će se prikazivati u Kulturno informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj. Osim hit mjuzikala Muškarci više vole plavuše (1953) i Zabava je najljepši posao na svijetu (1954), retrospektiva donosi spektakularno ambijentirani vestern Rijeka bez povratka (1954), romantične komedije Sedam godina vjernosti (1955) te Princ i plesačica (1957), ali i legendarnu farsičnu komediju s elementima slapsticka Neki to vole vruće (1959). Portret će privesti kraju romantična drama vesternskog ugođaja Neprilagođeni (1961).

Za one kojima je svaki dan Valentinovo, Kratki utorak ovog mjeseca u KIC donosi izabrane kratkometražne filmske primjere iz kojih će, u društvu stručnjakinje za komparativne okršaje i susrete Ane Fazekaš, prisutni imati priliku izdvojiti najbolje ljubavne sastojke. Tema ciklusa je Ljubav u XX. vs. ljubav u XXI. stoljeću, a održat će se 12. ožujka s početkom u 20 sati.

13.03.2024. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh