« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
PUT U EU

Tusk: Hrvatska zaslužuje skori kraj pregovora

Hrvatska uvijek može računati na poljsku potporu, naglasio je premijer Poljske Donald Tusk

Donald Tusk
Donald Tusk (Getty Images)
Više o

Donald Tusk

,

Hrvatska EU

Poljski premijer Donald Tusk istaknuo je u intervjuu za Dnevnik plus HTV-a da snažno podupire put Hrvatske u EU, prenosi Hina.

Budući da njegova zemlja početkom srpnja preuzima predsjedanje Europskom unjiom, poljski je premijer na pitanje hoće li on biti osoba koja će s Hrvatskom potpisati ugovor o članstvu, rekao: "Bilo bi mi jako drago, iako to ne ovisi samo o poljskom angažmanu, nego i o stopostotnom angažmanu hrvatske Vlade".

"Smatram da je Hrvatska jedna od država koja zaslužuje što brži završetak pristupnih pregovora s EU-om", rekao je predsjednik poljske vlade i dodao: "Kad sam se prije šest godina obraćao hrvatskim čelnicima u Gdanjsku, rekao sam da Hrvatska uvijek može računati na poljsku potporu, da ćemo bezuvjetno podupirati europske aspiracije Hrvatske".

Poljska je za svoje predsjedanje kao prioritet postavila napredak u procesu proširenja, rekao je. "To se odnosi na Hrvatsku, kao i na druge države kojima je cilj pristup EU-u. I moja je osobna želja da se te odluke donesu tijekom poljskoga predsjedanja. Pogotovo zato što bi se zemlje koje će ubuduće predsjedati EU-om mogle usredotočiti na druge probleme više nego na proširenje", rekao je i dodao, "stoga bismo trebali...učiniti sve da se to dogodi do kraja godine".

06.05.2011. 22:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh