« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NIZOM MJERA

Turska i Grčka žele ojačati međusobno povjerenje

Dvije zemlje odlučile su uspostaviti strukturu za konzultacije koja bi se trebala sastajati barem jednom godišnje

turski premijer Tayyip Erdogan
turski premijer Tayyip Erdogan (Getty Images)
Više o

Tayyip Erdogan

,

Ahmet Davutoglu

,

Turska Grčka

,

tursko grčki odnosi

,

Dimitris Droutsas

Turska i Grčka dogovorile su u četvrtak da će provesti niz mjera kako bi potaknule međusobne kontakte i povećale suradnju između svojih vojski.

"Želimo utemeljiti naše veze na novom konceptu" suradnje, rekao je turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu, nakon sastanka sa zamjenikom grčkog šefa diplomacije Dimitrisom Droutsasom.

Dvije zemlje odlučile su uspostaviti strukturu za konzultacije koja bi se trebala sastajati barem jednom na godinu pod predsjedanjem premijera, a činit će je desetero ministara iz svake zemlje.

Predviđene su i mjere za uspostavu povjerenja između dviju vojski, poput razmjene postrojbi za programe obuke te posjeta i konferencija između vojnih škola.

"Te mjere pridonijet će približavanju naših naroda i vojski", rekao je Droutsas, dodajući da će dvije strane intenzivirati i pregovore na rješavanju teritorijalnih prijepora u Egejskom moru.

U okviru jačanja suradnje, turski premijer Recep Tayyip Erdogan trebao bi polovicom sljedećeg mjeseca posjetiti Atenu. (hina/metro-portal)

08.04.2010. 20:40:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh