« Svijet
objavljeno prije 11 godina
PROTIV KRIZE

Turkmenistanci grade 'Palaču sreće'

Građevinski projekti uljepšavanja glavnog grada Ašgabata vrijedni su 753 milijuna eura.

(Corbis)
Više o

Turkmenistan

,

Ašgabat

,

Palača sreće

,

Gurbanguli Berdimuhamedov

,

Polimeks

Srednjoazijska država Turkmenistan pronašla je originalni način kako se uhvatiti u koštac s globalnom financijskom krizom: ako vam je narod žalostan, sagradite mu "Palaču sreće".

Ta je bivša sovjetska republika priopćila da će se palača izgraditi u okviru 753 milijuna eura vrijednih građevinskih projekata radi uljepšavanja glavnog grada Ašgabata kako bi bio ugodniji za život.

"Predsjednik Gurbanguli Berdimuhamedov je potpisao niz dokumenata o izgradnji nekoliko važnih javnih projekata, a Palača sreće - koja će se koristiti za vjenčanja - stajat će nešto više od 100 milijuna eura", piše dnevni list Neutral Turkmenistan.

Turska građevinska tvrtka Polimeks bogatija je za više od 200 milijuna eura u građevinskim ugovorima. U sklopu tih projekata glavni grad će biti bogatiji i za 2.000 hotelskih soba.

Turkmenistan je prošli tjedan također objavio namjeru da izgradi olimpijsko selo vrijedno milijardu dolara, uključujući i kompleks za zimske sportove iako ta pustinjska zemlja neće biti domaćin sljedećih nekoliko Zimskih olimpijskih igara. (hina/metro-portal)

15.04.2009. 11:48:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh