« Fun
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
NAPORNI LJUDI

8 tipova turista koji nas dovode do ludila

Dok se jedni opijaju, drugi od jutra do sutra po najvećem suncu obilaze razne povijesne i kulturne znamenitosti

Turist u zanosu
Turist u zanosu (Shutterstock)
Više o

paparazzi

,

strani turisti

,

turisti

,

odmor

,

televizija

,

radoholičar

Jeste li primijetili da na godišnjem odmoru uvijek nailazite na iste tipove ljudi, bez obzira u kojoj se zemlji nalazili? Naporni turisti su posvuda, a među posebno iritantnim tipovima su sljedeći:

Alkoholičari
Nejasno je zašto osobe koje odmor žele provesti u pijanstvu uopće troše novac na smještaj i putovanje. Turiste koji se ne odvajaju od čaše prepoznat ćete kada ih u 11 sati ujutro ugledate kako pripiti sjede za hotelskim šankom. Nakon što sate i sate provedu u ispijanju piva i koktela vraćaju se u sobu kako bi sutradan ponovili isto.

Osvajači
Prvog dana snimaju situaciju, a već drugog dana se bacaju na osvajanje zgodnih turistkinja. Često paralelno obrađuju nekoliko djevojaka u nadi da će se kući vratiti bogatiji za brojna nova seksualna iskustva.

Ovisnici o kretanju
Riječi "odmor" i "opuštanje" potpuno su im strane. Ujutro nadobudno trče po plaži, nakon doručka okupiraju hotelski fitness centar te se prepuštaju surfanju, plivanju i tenisu. Navečer, naravno, ponovno trče, a na ležaljci nisu u stanju izdržati ni pet minuta.

Izviđači
Pola godine prije samog putovanja istražuju i analiziraju mjesta koja bi mogli posjetiti. Prvo prelistavaju vodiče i pretražuju internet, a nakon toga kontaktiraju druge ljude u nadi da će dobiti korisne informacije o turističkoj destinaciji. Na samom putovanju su u potpunom stresu -po najvećoj  vrućini trče od brežuljka s najljepšim pogledom do povijesnih i kulturnih znamenitosti i tako od jutra do sutra.

Paparazzi
Digitalni fotoaparati postavili su novu normu - ako na kraju putovanja obitelji i prijateljima nismo u stanju pokazati nekoliko stotina slika, kao da nismo nigdje ni bili. Turisti stoga često propuštaju što se oko njih zapravo događa, izluđuju prijatelje neprestanim škljocanjem kamere te imaju osjećaj da svaki kamen moraju fotografirati barem 20-tak puta.

Mrzovoljni
Neki ljudi se ne mogu opustiti ni na odmoru pa tako cijeli dan prigovaraju svima oko sebe. Hrana nije dovoljno začinjena, hotelska soba je mračna, osoblje neljubazno, djeca neodgojena,....

Ovisnici o televiziji
Napuštaju ugodno druženje na plaži kako bi pogledali xy epizodu neke serije ili utrku formule 1. Uzrujavaju se ako iz hotelske sobe ne mogu uhvatiti kanale na koje su kod kuće navikli i savršeno su upućeni u cijeli TV program.

Radoholičari
Na plaži koriste laptop, a svakih nekoliko minuta provjeravaju je li im stigla poruka ili poziv. Misli im neprestano kruže oko projekta na kojem rade i ne vjeruju da ih kolege mogu dostojno zamijeniti par dana. 

26.07.2012. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh