Tuna tataki u crnom kruhu
Tuna je genijalna za sendviče, a kad se posla uhvati chef Mario Mihelj, dobijete pravu rapsodiju okusa
Sendvič od tune obično uzimamo u nekom sandwich baru, rijetko će kome pasti na pamet napraviti tako nešto kod kuće... no ne da nije teško, nego je vrlo lagano i genijalno.
Naravno, ako pritom poslušamo chefa Marija Mihelja koji je dizajnirao još jedan fantastičan sendvič za Zvijezdu...
Tuna tataki u crnom kruhu
Recept
Sastojci
-
tuna 120g
-
kruh crni 150g /2 šnite
-
wasabi prah 10g
-
limeta 0,5kom
-
daikon kiseli (bijela rotkva) 30kg
-
komorač 50g
-
Zvijezda delikates majoneza 100g
-
sol
-
papar
-
bijeli sezam
-
sezam ulje
Priprema
Super lagani sendvič za sve koji vole tunu i okuse Azije. Krećemo od same tune koja mora biti svježa i obrađena. Zatim ćemo ju začiniti sa soli i paprom i sa svih strana uvaljati je u sezam. Wasabi prah pomiješamo s malo vode te dobijemo zelenu pastu, koju ćemo pomiješati s majonezom i sokom limete. Svježi komorač narežemo što tanje, ako vam je pri ruci mesoreznica, iskoristite je. Još daikon narežemo na tanke šnite i spremni smo za pečenje tune.
Na zagrijanu tavu stavimo sezam ulje te tunu koju lagano pečemo sa svih strana dok sezam ne dobije rumenu boju sa svih strana. Kruh ugrijemo na tavi te wasabi majonezu pomiješamo sa komoračem da dobijemo kremastu salatu koju stavljamo na topli crni kruh, zatim na to komadiće rezane tune i daikon.
Novi komentar