« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Jadranka kosor:

Tuđmanova želja bila je europski put Hrvatske

Moramo se sjetiti da je Tuđman bio predsjednik u najtežim vremenima osamostaljenja i agresije na Hrvatsku, izjavila je Kosor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Franjo Tuđman

,

europska Hrvatska

Povodom 10. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor položilo je jutros vijenac na Tuđmanov grob na Mirogoju.

U izaslanstvu je bio i donedavni predsjednik HDZ-a te sadašnji počasni predsjednik stranke Ivo Sanader. Vijence su položile i braniteljske udruge, županijsko izaslanstvo HDZ-a i Grada Zagreba.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je istaknula kako je želja Franje Tuđmana od početka njegova političkog angažmana od osnutka HDZ-a i od kada je stao na čelo hrvatske države bio europski put Hrvatske.

"To je sanjao, to je nastojao ostvariti i mislim da smo mi na kraju ostvarenja toga puta", rekla je Kosor.

Smatra kako je prigoda prisjetiti se da je Tuđman bio prvi predsjednik Republike Hrvatske u najtežim vremenima osamostaljenja i strašnim vremenima rata i agresije na Hrvatsku.

"U tom kontekstu treba danas gledati i mnoge njegove odluke koje je donosio u trenutku kad je na Hrvatsku nasrnula tada treća po veličini vojna sila u Europi. Kada su mnogi ostali bez domova, kada su zbrinjavani mnogi koji su došli u Hrvatsku i tu našli utočište, ali i u trenutku kada smo se na samom početku morali braniti gotovo bez oružja", istaknula je Kosor.

Kosor je naglasila da su Franji Tuđmanu koji je ušao u povijest hrvatskog naroda i države došli odati počast članovi HDZ-a iz cijele Hrvatske.

Obilježavanje 10. obljetnice od smrti prvog predsjednika HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana nastavit će se u Velikom Trgovišću, a završit će euharistijskim slavljem u zagrebačkoj katedrali gdje će molitvu za domovinu i pokojnog predsjednika predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 18 sati. (hina/metro-portal)

10.12.2009. 11:05:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh