« Svijet
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
MAGA?

Trump želi većinu u republikansku većinu

Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i preuzet ćemo natrag Ameriku, i to ćemo učiniti uskoro, tvrdi Trump

Ne odustaje...
Ne odustaje... (Gage Skidmore)
Više o

Donald Trump

,

republiknci

,

MAGA

Iako je održavao govore na republikanskim skupovima nakon što je poražen na predsjedničkim izborima prošle godine, skup u državi Ohio povratak je masovnim okupljanjima kakva su bila presuda za zadržavanje potpore njegove baze, tzv. MAGA događajima (po skraćenici od Make America Great Again).

Trump je napustio ured nakon napada njegovih pristaša na Kapitol 6. siječnja, nedugo nakon govora u kojem je ponovio da su mu izbori 2020.  ukradeni i da je on pravi njihov pobjednik.

U subotu je pred tisućama svojih pristaša ponovio ponešto sa svog redovitog popisa pritužbi, a uz kritike američkih izbora posebno je govorio o  rastućem broju imigranata koji ulaze u SAD preko južne granice.

"Imali smo golemu pobjedu, oni su napravili nešto što se nikada ne bi smjelo dopustiti", rekao je Trump o izborima.

"Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i preuzet ćemo natrag Ameriku, i to ćemo učiniti uskoro", rekao je.

Demokratska tanka većina u oba doma Kongresa bit će na ispitu na izborima na polovici mandata 2022. a povijest favorizira šanse republikanaca da dobiju mjesta na njima.

Prije skupa, Trump je jasno predstavio plan da se osveti republikanskom kongresniku iz Ohija Anthonyju Gonzalezu koji je bio jedan od 10 republikanaca u Zastupničkom domu koji su glasali za njegov opoziv.

"Svaki republikanac treba glasati da ga se izbaci s dužnosti", rekao je o Gonzalezu, nazivajući ga "lažnim republikancem".

Nakon skupa u Ohiju, Trump planira govoriti na Floridi povodom praznika 4. srpnja, a sljedeći tjedan otputovat će na južnu granicu SAD-a i Meksika.


 

27.06.2021. 16:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.06.2021. 20:05
    lud
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh