« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
TAJNE

Trump otvara dosje o ubojstvu Kennedyja

Kennedyjevo ubojstvo u Dallasu 22. studenog 1963. jedan je od najvažnijih datuma u američkoj povijesti i do danas je popularna tema teoretičara zavjere

Vjeruje se da bombastičnih otkrića neće biti...
Vjeruje se da bombastičnih otkrića neće biti... (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

JFK

,

ubojstvo Kennedyja

,

klasificirani dokumenti

Donald Trump objavio je na Twitteru da će odobriti objavu preostalih klasificiranih dokumenata o atentatu na predsjednika Johna Kennedya 1963.

Američki nacionalni arhiv je kroz godine već objavio većinu dokumenata o atentatu, ali posljednji dijelovi dosjea još su uvijek tajni i samo je Trump ovlašten odlučiti hoće li ostati zatvoreni za javnost ili objavljeni u redigiranom obliku.

Kennedyjevo ubojstvo u Dallasu 22. studenog 1963. jedan je od najvažnijih datuma u američkoj povijesti i do danas je popularna tema teoretičara zavjere, iako je službena istraga zaključila da je za atentat odgovoran usamljeni napadač, Lee Harvey Oswald.

Stručnjaci smatraju da dokumenti neće donijeti neke nove bombastične informacije, ali bi mogli rasvijetlili aktivnosti atentatora kada je bio u Mexico Cityju krajem rujna 1963., kao i djelovanje kubanskih i sovjetskih špijuna.

Kennedy je ubijen u 46. godini i do danas je ostao jedan od najomiljenijih američkih predsjednika.

22.10.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh