« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
poljska nije izgubljena

Trudnica koja glumi Hitlera uzbudila Njemačku

Predstava u kojoj će glumica amaterka u sedmom mjesecu trudnoće glumiti zločinca podijelila je javnost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Theater Halogen)
Više o

Hitler

,

Drugi svjetski rat

,

Poljska nije izgubljena

Malo kazalište u njemačkom Halleu u subotu će premijerno prikazati komediju "Poljska još nije izgubljena", čija se radnja temelji na američkoj satiri "Biti ili ne biti" Ernsta Lubitscha.

Cijela priča se odvija u Varšavi 1939. gdje poljski glumci uvježbavaju antifašističku predstavu.

Hitlera će glumiti 32-godišnja Nicole Kopf, koja je stalno zaposlena u lokalnoj Agenciji za poljoprivredu, povremeno radi na blagajni kazališta, a u slobodno vrijeme proteklih osam godina bavi se glumom.

"Ovo je zapravo mala uloga", skromno je izjavila Kopf za Bild, iako je predstava izazvala kontroverzne reakcije u Njemačkoj. Amaterska glumica početkom godine je doznala da je dobila ulogu, a samo nekoliko mjeseci kasnije iznenadio ju je pozitivan test na trudnoću. Na premijeri će se tako pojaviti u sedmom mjesecu i s velikim trudničkim trbuhom.

Režisera Aleksandera Terhorsta nimalo ne smeta što će mu glavna junakinja koja igra mušku ulogu na pozornici biti trudna: "Od samog početka sam planirao ulogu povjeriti ženi, a trudna žena se još bolje uklapa u cijelu priču."

Cilj predstave je pokazati površnost Nijemaca za vrijeme Drugog svjetskog rata te na zabavan način skinuti maske s lica navodnih ratnih heroja.

11.11.2009. 20:16:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh