« Život
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
BIJEG SA STILOM

Trinaestogodišnjak se Mercedesom vozikao po Europi

Povod je bio potrošnja na mobitelu koja se nije svidjela usvojiteljima, a dječak je patio za domovinom

Fotografija vijesti
Više o

djeca

Trinaestogodišnji dječak pobjegao je od roditelja koji su ga usvojili u Italiji i krenuo na put od 1.000 kilometara ka rodnoj Poljskoj u očuhovom Mercedesu, ali je zaustavljen u Njemačkoj.

Dječak, zaljubljenik u vožnju kartinga, uspio je da proći kućice za naplatu cestarine i dvije međunarodne granice tokom dvodnevne vožnje preko sjeverne Italije, Austrije i pola Njemačke.

"On izgleda kao šesnaestogodišnjak. Uspio je da natočiti benzin i prijeći dvije granice. To je nevjerojatno", izjavila je Eleonora Spadati, šef lokalne jedinice karabinjera u mjestu Montebeluna, na sjeveru Italije, odakle je dječak pobjegao.

Spadati je rekla da je dječaku nedostajala Poljska i da je želio da vidi svoju biološku sestru, prenio je AFP. Prije polaska na put s 200 eura u džepu i putovnicom, on se posvađao sa roditeljima nakon što su mu oduzeli mobitel kao kaznu jer je potrošio bon bez njihovog znanja.

Roditelji su ubrzo shvatili da je dječak možda krenio prema Poljskoj i prijavili slučaj italijanskoj policiji. Njemačka prometna policija zaustavila je dječaka jučer, samo 200 kilometara od granice sa Poljskom.

Spadati je rekla da je poljski konzulat zatražio informacije o dječaku i da će socijalni radnici pojačati kontrole obitelji kada se ona od sutra ponovo nađe na okupu u Italiji. 

12.01.2013. 16:54:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh