« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
MLJAC?!

Trikovi za smanjenje apetita

Odlučnost i istrajnost u dijeti zavisi od apetita, a evo jednostavnih trikova kako ga možete ukrotiti

Prvo smanjite porcije ...
Prvo smanjite porcije ... (Arhiva)

Od rođenja nas uče da pojedemo sve što nam stave na tanjur, tako da nije čudo da imamo problema s određivanjem porcija kad odrastemo. Količina hrane koju unosimo u najvećem je broju slučajeva kriva za višak kilograma, pa stoga trebamo poraditi upravo na tome.

Nije lako odlučiti se na dijetu, a još manje pridržavati se striktnog režima prehrane kad smo navikli i sebe i svoje tijelo na potpuno drugačiji pristup. Stoga, za početak bi bilo dobro primjeniti nekoliko trikova za smanjivanje apetita, a kad nam to uđe u naviku, možemo se baciti na dijete.

Odgovorno ponašanje u biranju količina na tanjuru i načina na koji jedemo može znatno utjecati na naš apetit i, posljedično, kilograme. Za početak je važno shvatiti da se od stola moramo dići puni energije, a ne punog želuca, jer našem mozgu treba desetak minuta da shvati da smo pojeli dovoljno.

Pokušajte jednostavno - stavite uobičajenu količinu hrane na tanjur i pojedite tri četvrtine. Dignite se od stola, vratite se za desetak minuta i pogledajte u tanjur, u najvećem broju slučajeva nećete više biti gladni. Zapamtite koliko ste pojeli i neka to od sada bude vaša količina hrane na tanjuru.

Nemojte jesti na brzinu. Pronađite vrijeme za normalan obrok kako biste mogli jesti polako i barem 30 puta prožvakati svaki zalogaj. 

Koristite manje tanjure i zdjelice koje neće izgledati poluprazno kad na njih stavite svoju određenu količinu hrane. Nakon što je pojedete, mozak će dobiti poruku da ste siti, a tanjur ispred vas bit će prazan. 

Prije obroka popijte čašu vode, što će također smanjiti apetit. Doručak neka vam bude najobilniji obrok u danu, a postupno smanjujte količinu hrane koju jedete navečer. Kad se nakon mjesec dana naviknete na novi režim prehrane, lakše ćete se odlučiti na dijetu i nećete odustati nakon prve gladi u kasnovečernjim satima.

24.06.2013. 10:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh