« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
SAVJETI :)

Trikovi protiv znojenja

Zdrave navike, pravilna higijena i upotreba odgovarajućih dezodoransa će regulirati znojenje te vam svakako vratiti samopouzdanje

Smanjite znojenje
Smanjite znojenje (Arhiva)
Više o

znojenje

,

dezodorans

Znojenje nam nerijetko radi probleme - tragovi na odjeći nastali od prekomjernog znojenja i neugodni mirisi ponekad zahtijevaju ozbiljan tretman, a zdrave navike, pravilna higijena i upotreba odgovarajućih dezodoransa će regulirati znojenje te vam svakako vratiti samopouzdanje.

U nastavku vam donosim nekoliko osnovnih savjeta kako bi spriječili prekomjerno znojenje, a tu su i neki prirodni trikovi te proizvodi koji vam u tome mogu pomoći.

Antibakterijski šampon

Za početak prilikom tuširanja koristite antibakterijski šampon koji će smanjiti količinu bakterija na koži te spriječiti nastajanje neugodnih mirisa.

Šampon koji se preporuča je La Roche Posay Lipikar gel lavant koji nježno čisti kožu i štiti kožnu barijeru. Sadrži Niaciniamid i karite maslac koji njeguju kožu i vraćaju joj lipide, smanjuje iritacije, suhoću i svrbež suhe i vrlo suhe kože sklone atopijskom dermatitisu. Ne sadrži sapun, ne iritira oči.

Nakon tuširanja tijelo obrišite kvalitetnim ručnikom koji dobro upija i pokušajte da vam niti jedan dio tijela ne ostane vlažan jer se bakterije koje izazivaju neugodne mirise teže množe na suhoj koži. Osobito trebate obratiti pažnju na pregibe i prepone!

Odjeću mjenjajte što češće te pokušajte nositi samo pamučnu odjeću koja će doprinjeti smanjeju neugodnih mirisa.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
27.06.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh