« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
ISPROBAJTE!

Eteričnim uljima protiv glavobolje

Najjednostavnija prirodna sredstva za uklanjanje glavobolje su eterična ulja, a sami možete odabrati na koji način ćete ih unijeti u organizam

Eterično ulje je pravi prirodni lijek
Eterično ulje je pravi prirodni lijek (DeviantArt)
Više o

lavanda

,

pepermint

,

ružmarin

,

eterična ulja

,

kamilica

,

eukaliptus

Eterična ulja su najjednostavnija prirodna sredstva za uklanjanje glavobolje, a sami možete odabrati na koji način ćete ih unijeti u organizam. 

  • nanosite ih na sljepoočnice: ulja s emoraju prvo razrijediti, a u tome se najčešće koristi kokosove ulje. Jednostavno ih umasirajte na sljepoočnice 
  • inhaliranje: možete nanijeti nekoliko kapi na ručnik i udisati kratko vrijeme ili dodati tri kapi u prokuhanu vodu i udisati paru
  • korištenje u kupki: u svoju kupku za opuštanje dodajte nekoliko kapi i pustite da miris ispuni kupaonu, ali nemojte pretjerati i ne zatvaraje vrata kupaonice do kraja
  • oblog: možete natopiti oblog u vodu i dodati ulje. Držite oblog neko vrijeme na čelu

Evo 5 najboljih eteričnih ulja koja će odnijeti glavobolju kao rukom:

Eukaliptus - eterično ulje eukaliptusa glavni je saveznik u borbi sa začepljenim i bolnim sinusima.Glavobolje mogu biti posljedica blokiranih sinusa i dišnih puteva pa je eterično ulje najprikladnije liječenju. Navodno ovo ulje može sniziti i krvni tlak. 

Kamilica - šalica čaja kamilice prije spavanja postala je univerzalna metoda opuštanja. Sličan učinak ima i eterično ulje kamilice. Navodno kamilica pomaže u oslobađanju tjeskobe i eliminaciji glavobolja uzrokovanih stresom. Međutim, ovu je biljku potrebno još istražiti. 

Lavanda - koristi se za bolji san te ublažavanje anskioze i depresije. Mnogi tvrde da ulje lavande djeluje na glavobolju pa čak i migrene koje nastaju zbog pretjeranog stresa.Aromaterapija lavandom jednostavna je i učinkovita: dodajte dvije do tri kapi u kupku i opustite se. 

Pepermint - ulje ove biljke koristi se u medicini već tisućama godina. Jedno je od najpopularnijih ulja za migrene i glavobolje. Mnogi tvrde da nanošenje eteričnog ulja peperminta na sljepoočnice odmah riješava stresa. 

Ružmarin - osim u kuhinji, ružmarin je poprilično koristan i u vašem kabinetu s lijekovima. Tradicionalno se koristi za tretiranje glavobolja i za poboljšanje cirkulacije. Ružmarin posjeduje protuupalna svojstva, a istraživanje iz 2013. pokazalo je da ulje ružmarina zaustavlja insomniu i ublažava bolove.

27.06.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh