« Život
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Tri zlatna pravila najboljeg uživanja u pivu

Ponekad to nije lako, ponekad je društvo odlično, ponekad se treba malo opiti, biti malo smiješan, ali opet u granicama dobrog ukusa

Ovako se pije pivo
Ovako se pije pivo (Arhiva)
Više o

pivo

,

pravila

,

uživanje

Iako se muškarci često smatraju profesionalnim konzumentima alkohola, mnogima pada mrak na oči odnosno smatraju se manje vrijednima ili čak uvrijeđenima ako dama popije više od njih i ne završi u nekom poluležećem, odnosno njihovom omiljenom, položaju na šanku, oni to vrlo često nisu.

Za većinu muškaraca vrijedi savjet zlata vrijedan - popiti pivu, dvije i otići doma dok si još pristojan.

No, ponekad to nije lako, ponekad je društvo odlično, ponekad se treba malo opiti, biti malo smiješan, ali opet u granicama dobrog ukusa, u granicama realnosti i normale, jer ipak nismo svi mi sreće kao ovi Rusi.

Jim Koch osnivač pivovare Sam Adams u Bostonu podijelio je nekoliko zlata vrijednih savjeta, štoviše trikova kako izdržati u takvom društvu i kako ispasti frajer ili frajerica s najvećom tolerancijom na alkohol.

Naravno uvijek vrijedi ono gentlemansko pravilo da kada iza ponoći krenu kratki po šankovima vrijeme je za polazak kući.

Pravilo broj 1 - pijte tako da se ne napijete

Da moguće je popiti nekoliko dodatnih piva, pa čak i za vrijeme ručka na radnom mjestu, a da se ne vratimo u lagano pripitom i letargičnom stanju natrag na posao. Trik je doista jednostavan i direktno je vezan uz jednu namirnicu u pivu, a to je kvasac.

U obližnjem dućanu kupite već aktivirani (instant) kvasac u prahu te ga prije pivica popijte pomiješanog s malo tople vode. Kao kad i slažete domaći kruh ili pecivo - kvasac u prahu stavite u malo tople vode i pričekate par minuta prije miješanja. Tako i ovdje, pričekajte par minuta i popijte.

Sva tri pravila pročitajte na portalu Gentleman.hr

20.02.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh