« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
ZAPAMTITE!

Tri stvari koje alkohol radi vašem tijelu

Neki od najčešćih simptoma koje alkohol izaziva kratko nakon konzumacije su mučnina, gubitak pamćenja, depresivno raspoloženje i mamrluk

Što nam radi alkohol
Što nam radi alkohol (Arhiva)
Više o

alkohol

,

utjecaj

,

posljedice

Alkohol ima brojne utjecaje na organizam, a što će točno biti vama ovisi o raznoraznim faktorima - hrana koju ste jeli prije toga, težina ili koliko ste, kako se kaže, baždareni...

Ipak, mnogi ne podnose alkohol niti približno onoliko dobro koliko to misle.

Neki od najčešćih simptoma koje alkohol izaziva kratko nakon konzumacije su mučnina, gubitak pamćenja, depresivno raspoloženje i mamrluk.

Pijenje u društvu prilično je prihvaćeno i rašireno, a osim kratkoročnih simptoma, alkohol izaziva i dugoročne posljedice koje nisu tako bezazlene kao što biste mogli pomisliti, pa stoga evo tri prilično drastične:

Mijenja sjećanja - usporava procese u mozgu i oštećuje stanice koje "čuvaju" sjećanja. Možda ste već iskusili ovaj problem. Je li vam se dogodilo da nakon pijane noći jednostavno ne znate gdje ste proveli dio vremena? Prretjerano pijenje može oštetiti i vaše dugoročno pamćenje.

Remeti san - iako možda mislite da vam alkohol pomaže zaspati, to nije tako. Kozumacija alkhola prije spavanja može poremetiti prirodni ritam, a brojni liječnici upozoravaju da uzrokuje dehidraciju koja vas može držati budnim.

Ubija raspoloženje - u početku ćete možda biti sjajno raspoloženi i osjećati se sretno, ali nakon nekoliko pića lako je moguće da će se vaše raspoloženje promijeniti ida ćete postati anksiozni i ljuti, te da će vas iznervirati najmanja sitnica.

30.04.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh