« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
NABAVITE

Tri kućne biljke koje preporučuje NASA

Evo koje su najučinkovitije biljke koje su, prema ovom istraživanju NASA-e, najbolji pročišćavaći zraka od štetnih tvari

Aloe vera čisti zrak bez problema
Aloe vera čisti zrak bez problema (Arhiva)
Više o

biljke

,

kućne biljke

,

čišćenje zraka

Biljke nisu samo lijepe - neke od njih savršeno se bore protiv raznih muka tipa nesanice, prehlade ili napetosti u prsima, a sve zahvaljujući mogućnosti pročišćavanja zraka, što će u konačnici sniziti razine stresa.

Ovim se pozabavila čak i NASA, pa evo koje biljke preporučuju svakom kućanstvu kao pomoć u borbi protiv štetnih tvari 

Aloe vera - ova biljka može pomoći očistiti zrak od zagađivača koji se nalaze u kemijskim sredstvima za čišćenje. Kad količina kemikalija u zraku postane pretjerana, lišće biljke osut će smeđim točkicama. Neophodno joj je puno sunčeve svjetlosti.

Areka palma - ova omiljena sobna palma u svojoj domovini, Madagaskaru, može doseći visinu i od 10 metara. Biljka ne voli jako ljetno sunce i traži redovito zalijevanje. Vrlo je efikasan pročišćavač zraka i odlična je u borbi protiv prehlada i upala sinusa jer vlaži zrak.

Engleski bršljan - NASA-ini znanstvenici engleski su bršljan izdvojili kao jednu od najboljih biljaka za filtriranje zraka, a ovo je i najefikasnija biljka kada je u pitanju apsorpcija formaldehida. Uz to, vrlo ga je lako uzgojiti i prilagođava se dobro svakoj sredini. Držite ga na umjerenoj temperaturi i umjerenoj svjetlosti.

27.10.2017. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh