« Život
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
MA DA!

Tri jezika budućnosti koje bi djeca danas trebala učiti

Unatoč tome što se brojni roditelji žale da je učenje stranih jezika za djecu naporan zadatak, s učenjem bi se trebalo početi što ranije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Pixabay)
Više o

strani jezici

,

budućnost

,

mandarinski

,

njemački

,

francuski

Koje ćemo strane jezika najviše trebati za 10 godina?

Ako pogledamo u prošlost, mogli bismo reći da španjolski, s obzirom na broj država u kojima se govori. No u posljednje doba istraživanja pokazuju drugačije rezultate. Prema njima sudeći, jezici budućnosti su njemački, francuski i mandarinski.

Unatoč tome što se brojni roditelji žale da je učenje stranih jezika za djecu naporan zadatak, s učenjem bi se trebalo početi što ranije. Bebe koje slušaju strani jezik i ostanu mu izložene dulji vremenski period (do 7. ili 8. godine), dok istodobno uče materinski jezik, naučit će i strani - gramatički ispravno i bez naglaska. 

Profesorica s Odsjeka za lingvistiku na Sveučilištu u Edinbourghu, Antonella Sorace, tvrdi da je poznavanje stranih jezika nezaobilazno u razvoju svjetske ekonomije.

Njihovo učenje, od velike je važnosti za razvoj djece, a ujedno je i ulaganje u njihovu budućnost: djeca koja govore strane jezike izložna su drugačijim kulturama, drugim ljudima i gladištima.

Osim toga, postaju bolji u takozvanom "multitaskingu", obavljanju više zadaća u isto vrijeme, i napredniji su čitatelji.

Ako tražite vannastavnu aktivnost za svoju djecu, čak i one najmlađe, možda je upravo strani jezik ono što bi moglo zadovoljiti njihovu znatiželju za novim i korisnim. 

Piše: Andrea Holi
05.01.2018. 15:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh