« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
novi uspjeh

Tri hrvatska jedriličara u finalu Svjetskog kupa

Normalno je da Hrvatska kao pomorska zemlja iznjedri tako vrhunske vodene sportaše

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

jedrenje

,

Ivan Kljaković Gašpić

,

jedriličari

,

Tonči Stipanović

,

Daniel Mihelić

,

svjetski kup jedrenje

U finalu završnice Svjetskog kupa olimpijskih klasa, koje se od 14. do 19. rujna održava u britanskom Weymouthu jedrit će troje hrvatskih jedriličara - Ivan Kljaković Gašpić u Finnu, te Tonči Stipanović i Daniel Mihelić u Laseru.

Kljaković Gašpić u sutrašnje finale ulazi s prvog mjesta. Ivan je pobijedio danas drugi plov dana.

Devet bodova prednosti ima hrvatski kormilar ispred Britanca Edwarda Wrighta i 13 ispred Amerikanca Zacha Railey što mu daje solidne izglede da i nakon plova za odličja ostane na broju jedan.

Ta razlika istina nije nenadoknadiva, ali daje osnovu za optimizam uoči zadnjeg dana regate. Ivan je ove godine već slavio jednom u Svjetskom kupu, pobijedio je u francuskom Hyeresu u travnju.

Odličnim i stabilnim jedrenjem u današnja dva plova za Laser napredovali su u poretku Tonči Stipanović i Daniel Mihelić, te se obojica plasirali u finale. Štoviše Stipanović je čak u igri da se sutra popne na postolje.

Šest bodova dijeli ga od trećeplasiranog Austrijanca Geritzera, a sedam od drugoplasiranog Cipranina Kontidesa. Australac Tom Slingsby osigurao je prvo mjesto. Mihelić se kao posljednji, deseti, ubacio u finale.

Hrvatske posade klase Zvijezda imale su izvrstan drugi plov danas u kojem su Dan Lovrović i Antonio Arapović bili drugi, a Marin Lovrović i Siniša Mikuličić treći. Za njih je regata završila.

Nakon osam jedrenja Lovrović/Mikuličić zauzeli su 13. mjesto, a Lovrović/Arapović 17. Uoči finala prvi su Britanci Percy/Simposon.

Mihovil Fantela u RS:X natjecanje je završio na 36. mjestu. Prvi je i dalje Brazilac Santos.

(HINA/Metro-portal)

18.09.2009. 20:41:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh