« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
poreč:

Karlović i Štěpánek otvaraju polufinale Davis Cupa

U porečkoj dvorani Žatika sutra počinje polufinale Davis Cupa u kojem naši tenisači dočekuju Češku

(Wikipedia)

Danas je u Poreču izvučen raspored mečeva polufinalnog Davis Cup susreta između Hrvatske i Češke. Porečki gradonačelnik Edi Štifanić obavio je izvlačenje za ovaj važan susret koji se održava od 18. do 20. rujna u porečkoj dvorani Žatika na zemljanoj podlozi.

Prvi dvoboj odigrat će u petak u 14 sati Ivo Karlović i Radek Štěpánek, a nakon njih će na teren najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić i drugi češki reket Tomáš Berdych.

Susret parova održat će se u subotu kad će naši Roko Karanušić i Lovro Zovko pokušati pobijediti češki par Dlouhý/Hájek. U nedjelju se od 13 sati igraju posljednji pojedinačni susreti.

- Ivo je zadovoljan što igra prvi pa sam zadovoljan i ja, jer to znači da je želio da tako bude. Svi su pojedinačni mečevi otvoreni, ali želja nam je da nakon prvog dana vodimo 2-0 - rekao je izbornik Goran Prpić.

Karlović protiv Štěpáneka gubi 0-2 u međusobnim dvobojima, ali zadnji meč odigran je prije četiri godine a otad se mnogo toga promijenilo.

- Njegova igra je neugodna za mene, ali nadam se da ću pronaći odgovor - rekao je Karlović.

Čilić i Berdych se do sada nisu sastajali, pa naš tenisač kaže da ne zna što točno može očekivati. No naglasio je:

- Berdych je bio među deset najboljih na ATP ljestvici, što dovoljno govori. Normalno da je veći pritisak na nama, ali to ćemo nastojati iskoristiti u pozitivnom smislu. Nije lako, ali svi mi volimo igrati velike mečeve - rekao je Čilić.

Češki tenisači su svjesni snage hrvatske momčadi ali vjeruju da mogu do pobjede.

- Nije važno tko igra prvi, najvažnije je da se osvoje tri boda. Dakako, većina nas voli znati kad počinje, da se bolje pripremi, ali sve to nije toliko bitno - rekao je Štěpánek.

Pobjednik će u finalu igrati s boljim iz susreta Španjolska - Izrael, koji se također igra ovog vikenda.

17.09.2009. 15:39:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh