« Zdravlje
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
KAD ZABOLI

Tri fantastična čaja za prehladu

Ovo još niste isprobali, a kako je sezona prehlada na vratima, ne bi bilo loše baciti se na posao i pribaviti potrebne sastojke

Sve što vam treba za zdravlje je tu
Sve što vam treba za zdravlje je tu (Pexels)
Više o

čaj

,

cimet

,

prehlada

,

topli čaj

,

zimski čaj

Topli čaj pravi je blagoslov za bolno grlo ako ga pijemo od svježih sastojaka koji nisu izgubili svoju zdravstvenu vrijednost. Možda ste već pronašli svoju omiljenu jesensko - zimsku kombinaciju okusa koja je fina i korisna za vaš imunološki sustav, a možda ste voljni isprobati neku novu kombinaciju. Donosimo vam 3 jedinstvena recepta koji će izliječiti svaku prehladu.

1. Čaj od cimeta
U mikrovalnoj pećnici zagrijte šalicu mlijeka, pola žličice cimeta, pola žlicice praha od đumbira i žlicu meda.

2. Zimski čaj
Narežite jedan limun i korijen đumbira (veličine limuna) pa ih stavite u čašu. Preko limuna i đumbira prelijte šalicu meda pa ostavite da odstoji preko noći. Ovu mješavinu možete u frižideru čuvati do 2 tjedna.
Kada ga želite piti, u šalicu dodajte jednu žlicu ove mješavine pa ju zalijete toplom vodom i vaš čaj je spreman.

3. Umirujući eliksir
Zagrijte 6 šalica vode i dodajte u njih 2 limuna narezana na šnite, 8 vrećica čaja, 3 štapića cimeta i 1 korijen đumbira pa ostavite da odstoji 30 minuta. U poseban vrč ulijte 1/4-1/2 šalice jabučnog octa i prelijte ga hladnim čajem iz kojeg ste prethodno izvadili vrećice čaja (voće možete ostaviti). Kada čaj želite piti, možete ga dodatno zasladiti medom.

Piše: Andrea Holi
28.09.2017. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh