« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
UFF :)

Tri četvrtine zagrebačkih studenata vara na ispitima?

Čak 75 posto studenata zagrebačkog sveučilišta priznalo je da vara na ispitima, njih 25 posto tolerira ako netko za drugog piše zadaće

Bez šalabahtera nikud :)
Bez šalabahtera nikud :) (Arhiva)
Više o

studenti

,

šalabahteri

,

varanje

,

ispiti

Međunarodno istraživanje provedeno je tijekom 2012. godine u suradnji s Antikorupcijskom studentskom mrežom u jugoistočnoj Europi i to na pet vodećih sveučilišta u Hrvatskoj, Moldaviji, Makedoniji, Bugarskoj i Srbiji, na uzorku od 3.463 studenta', rekao je u Beogradu Mihailo Gajić, predstavnik Beogradske otvorene škole (BOŠ) koja je provela istraživanje.

Prema rezultatima istraživanja, varanje na ispitu najviše je zastupljeno u Zagrebu - čak 75 posto, slijedi Plovdiv s oko 60 posto, Beograd s približno 50 posto, nešto manje od polovice u Skoplju te 45 posto u Moldaviji.

Istraživanje je pokazalo da su studenti tolerantni prema pojedinim korupcijskim pojavama, pa tako u Beogradu gotovo 45 posto studenata tolerira ako netko drugi piše zadaću umjesto kolege ili kolegice, što beogradske studente izdvaja među ispitanicima sa svih sveučilišta. Slijede sveučilišta u Plovdivu (35 posto), Skoplju (30 posto), Zagrebu (oko 25 posto) i Moldaviji s oko 15 posto.

Većini studenata ne smeta ako student prepisuje ili vara na ispitu, ali bi njih oko pet posto to i prijavilo.

14.02.2013. 05:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh